Flux-stiri

China caută victimele și cutiile negre, după primul accident aviatic din ultimii 12 ani

  • Un avion care aparținea companiei China Eastern Airlines, cu 132 pasageri la bord, s-a prăbușit, ieri, în China.
  • Părți ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăștiate pe pantele muntoase carbonizate, după primul accident, din China, în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace.
  • Presa de stat a descris situația ca fiind „sumbră” și că nu poate fi exclusă posibilitatea ca toți cei aflați la bord să fi pierit.

Salvatorii din China au cercetat, marți, versanții împăduriți, cu speranțe tot mai mici de a găsi supraviețuitori dintre cele 132 de persoane aflate la bordul unui avion de pasageri al companiei China Eastern Airlines, care s-a prăbușit, cu o zi înainte, în munții din sudul Guangxi, scrie Reuters.

Părți ale avionului Boeing 737-800 au fost împrăștiate pe pantele muntoase carbonizate, după primul accident, din China, în care a fost implicat un avion de linie comercial din 2010 încoace. Au fost văzute, de asemenea, rămășițe de cărți de identitate, poșete și portofele, a raportat presa de stat.

Zborul MU5735 se îndrepta dinspre orașul Kunming, capitala provinciei Yunnan, situat în sud-vestul țării, către Guangzhou, în provincia Guangdong, la granița cu Hong Kong, când s-a prăbușit brusc de la altitudinea de croazieră, cam în momentul în care, în mod normal, ar fi trebuit să înceapă să coboare înainte de aterizare.

Presa chineză a difuzat imagini video luate de camera de bord a unui vehicul care aparent arată un avion care se lovește de sol la un unghi de aproximativ treizeci și cinci de grade față de verticală. Reuters nu a putut verifica imediat imaginile.

„Avionul a căzut vertical din cer”, a declarat un rezident local, citat de publicația de stat Beijing Youth Daily.

„Deși eram departe, am putut vedea, totuși, că era un avion. Avionul nu a emis fum în timpul căderii. A căzut în munți și a provocat un incendiu”.

Lu, în vârstă de 64 de ani, un sătean din apropierea locului prăbușirii, care a refuzat să-și dea prenumele, a declarat, pentru Reuters, că a auzit zgomotul prăbușirii.

„A fost ca un tunet!”, a spus el.

Presa de stat a descris situația ca fiind „sumbră” și că nu poate fi exclusă posibilitatea ca toți cei aflați la bord să fi pierit.

Un grup de lucru al autorității chineze de reglementare în domeniul aviației a fost trimis la locul accidentului, alături de pompieri și forțe paramilitare.

Vicepremierul Liu He a plecat, luni seară, în orașul Wuzhou din Guangxi pentru a supraveghea eforturile de salvare și ancheta privind accidentul, după o reuniune guvernamentală de urgență.

Mass-media de stat a descris locul accidentului ca fiind înconjurat de munți pe trei laturi, accesul fiind asigurat doar de o mică potecă. În această săptămână au fost prognozate ploi în zonă.

The post China caută victimele și cutiile negre, după primul accident aviatic din ultimii 12 ani appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code