- O fetiță din China, care suferă de o afecțiune rară ce o obligă să își mănânce propriul păr, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta un ghem de păr de 3 kg din stomac.
- Se pare că adolescenta locuia cu bunicii ei în Xian, provincia Shaanxi, după ce părinții ei au plecat de acasă.
- Medicul a confirmat că dependența fetei de a-și consuma propriul păr se datorează cel mai probabil unei afecțiuni psihiatrice numită Pica – care se întâlnește adesea la copii.
O fetiță din China, care suferă de o afecțiune rară ce o obligă să își mănânce propriul păr, a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a i se îndepărta un ghem de păr de 3 kg din stomac. Fata în vârstă de 14 ani, care a fost internată în spitalul din nord-vestul Chinei la începutul acestei săptămâni, a fost descrisă ca fiind unul dintre „copiii rămași în urmă” – care rămân în casele lor rurale în timp ce părinții lor se mută în alte părți ale țării pentru a munci.
Fata, care nu a fost identificată, suferă probabil de o afecțiune psihiatrică numită Pica, care o face să se simtă obligată să își smulgă smocuri din propriul păr și să îl mănânce. Se pare că adolescenta locuia cu bunicii ei în Xian, provincia Shaanxi, după ce părinții ei au plecat de acasă, potrivit South China Morning Post.
Shi Hai, gastroenterologul care s-a ocupat de tratamentul ei, a declarat că bunicii ei nu au observat declinul rapid al acesteia până când a devenit atât de bolnavă încât nu mai putea mânca. A fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență, medicii îndepărtând un glob de păr masiv care cântărea aproximativ 3 kg.
Dr. Shi a spus: „A venit la noi pentru că nu putea să mănânce. Am descoperit apoi că stomacul ei era plin de atât de mult păr încât nu mai era loc pentru mâncare, iar intestinul ei era, de asemenea, blocat”. Medicul a confirmat că dependența fetei de a-și consuma propriul păr se datorează cel mai probabil Pica – care se întâlnește adesea la copii.
Medicul a adăugat: „Locuiește cu bunicii ei, care nu au acordat suficientă atenție comportamentului ei. Este posibil ca ea să fi suferit de probleme psihologice timp de mulți ani. Așa că sper, în general, că părinții pot petrece mai mult timp cu acești copii lăsați în urmă”.
Un tânăr care a suferit mult timp este catalogat drept unul dintre așa-numiții „copii rămași în urmă” din China, a relatat SCMP. Publicația a declarat că în China există zeci de milioane de copii forțați să trăiască în condiții similare. Ministerul Educației de la Beijing a raportat în 2020 că 13 milioane de copii din mediul rural, lăsați în urmă de părinții lor, au primit cei nouă ani de învățământ obligatoriu oferit de guvern.
Într-un caz similar, raportat tot astăzi, o fată de 12 ani din Gujarat, în India, a fost internată în spital după ce a ingerat o cantitate uriașă din propriul păr. Fetița de 12 ani fără nume își petrecuse ultimii ani mestecându-și părul în secret. Ea a fost transportată de urgență la spitalul SSG din apropiere, în Gujarat, India, după ce s-a plâns că se simte rău și că și-a pierdut pofta de mâncare.
Părinții ei le-au spus medicilor că era cunoscută pentru faptul că se hrănea cu noroi și pământ, dar la o ecografie s-a descoperit o bucată uriașă de păr în formă de vânătă în stomacul ei.Au operat-o și au reușit să îndepărteze globul de păr. Dr. D K Shah: „Deoarece masa globului de păr ocupase mult spațiu în stomac și în unele părți ale intestinului subțire, nu mai era loc pentru mâncare. Și pentru că aportul de hrană era afectat, ea suferea și de o deficiență de nutriție, ceea ce a dus la slăbiciune.”
The post Chirurgii îndepărtează o minge de păr de 3 kg după ce o adolescentă și-a smuls aproape tot părul și l-a mâncat appeared first on Aleph News.
Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.
Vidjean Mihai – senior editor