Flux-stiri

David Popovici, dublu campion mondial, a fost cap de afiș în presa internațională din ultimele zile

david popovici in bazindavid popovici in bazin

  • Presa internațională a scris la superlativ despre performanța lui David Popovici.
  • La 17 ani, Popovici e primul înotător din ultimii 49 de ani care reușește dubla mondială.
  • Președintele Federației Internaționale de Înot l-a provocat pe Popovici să realizeze tripla.

Viața lui David Popovici s-a schimbat după un minut, 43 de secunde și 21 de sutimi. De atât a avut nevoie pentru primul aur la Campionatul Mondial în proba de 200 de metri liber.

După alte 47 de secunde și 58 de sutimi, numele lui a ajuns pe buzele tuturor. Și, mai ales, în presa internațională.

The Times i-a dat porecla Noua Torpilă, aluzie la faptul că a preluat ștafeta de la legendarul Ian Thorpe. AS din Spania, Gazzetta dello Sport sau ESPN au vorbit și ele despre tânărul de 17 ani care a scris istorie la Budapesta.

Până la Popovici, un singur înotător a reușit dubla 100-200 de metri liber la campionatul mondial. Numele lui era Jim Montgomery, iar americanul reușea asta în 1973.

Ajuns cunoscut în toată lumea, Popovici a glumit când a fost întrebat în engleză despre performanța sa.

„Cred că va fi foarte greu să port medaliile pe gât, pentru că sunt destul de grele. Abia aștept să mă întorc acasă. Abia aștept să am un moment de odihnă.”, a spus David Popovici, dublu campion mondial.

Popovici mai are turnee anul acesta, însă gândul principal este către Jocurile Olimpice de la Paris. Vrea să răzbune rezultatul de la Tokio, unde a ratat bronzul pentru două sutimi.

The post David Popovici, dublu campion mondial, a fost cap de afiș în presa internațională din ultimele zile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code