Flux-stiri

De ce pastilele nu ajută: cele mai frecvente greșeli atunci când luați medicamente

medicamentemedicamente

  • Adesea, multe medicamente nu aduc rezultatul dorit și se pune întrebarea daca aceastea sunt ineficiente. Foarte des, aceasta este vina pacienților înșiși, care iau medicamentele prescrise incorect.
  • Drept urmare, medicamentele „nu ajută”.
  • Endocrinologul la Științe Medicale, Zuhra Pavlova a spus ce greșeli fac cel mai des pacienții când iau medicamente.

Adesea, multe medicamente nu aduc rezultatul dorit și se pune întrebarea daca aceastea sunt ineficiente. Foarte des, aceasta este vina pacienților înșiși, care iau medicamentele prescrise incorect.

Încălcarea programului de medicație

Una dintre cele mai frecvente greșeli în care medicamentele nu ajută este nerespectarea programului de medicație. „Este foarte important să urmezi ritmul potrivit, strict în conformitate cu recomandările medicului”, a spus Pavlova. De asemenea, ea vă sfătuiește să vă consultați cu medicul dumneavoastră despre cum să vă comportați dacă, dintr-un motiv oarecare, ați omis pastila. Unele medicamente trebuie luate de îndată ce se găsește un decalaj, în cazul altora vă puteți face timp și puteți lua următoarea pastilă conform programului după „săritură”.

Luați medicamente cu orice altceva care nu e apă

O altă greșeală este să luați medicamentele cu ceai, cafea, lapte și nu cu apă, așa cum ar trebui să fie conform instrucțiunilor. Ca urmare, substanța activă a medicamentului poate să nu funcționeze.

„Este ideal să bei câteva înghițituri de apă la temperatura camerei”, ne sfătuiește Pavlova. Ea amintește, de asemenea, că este strict interzis să luați pastile cu alcool.

Schimbați doza la medicamente în mod voluntar

În acest caz, medicamentele nu vor funcționa corect și nu vor ajuta. De asemenea, specialistul sfătuiește să cumpărați tablete în doza corectă și să nu le rupeți în bucăți, chiar dacă instrucțiunile o permit.

Nu respectați regulile de administrare a medicamentelor

Dacă instrucțiunile, de exemplu, indică faptul că comprimatele sunt luate cu 20 de minute înainte de masă, acest lucru trebuie urmat. În caz contrar, luarea lor va fi inutilă și nu va ajuta, deoarece cea mai mare parte a substanței active nu va fi absorbită. De asemenea, este o greșeală să mesteci acele tablete care ar trebui să fie înghițite sau să desfaci capsulele dacă acest lucru nu este menționat în instrucțiuni.

Pacienții încearcă de obicei să-și ia medicamentele urmând strict instrucțiunile sau recomandările medicului. Cu toate acestea, mulți oameni uită un detaliu. Este vorba despre modul în care o persoană ia medicamentele.

The post De ce pastilele nu ajută: cele mai frecvente greșeli atunci când luați medicamente appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code