NEWSNET

Flux-stiri

Epidemiologul Jurma: se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile

Octavian Jurma, nemulțumit de decizia autoritățilorOctavian Jurma, nemulțumit de decizia autorităților

  • Epidemiologul Octavian Jurma critică dur decizia autorităţilor care au decis să păstreze şcolile deschise indiferent de rata de infectare din localitate.
  • „Se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”, susţine specialistul.
  • Elevii şi preşcolarii merg la şcoală indiferent de rata de infectare

Octavian Jurma a scris un mesaj pe Facebook în care compară măsura impusă de Guvern cu decizia lui Nero privind incendierea Romei.

„O să vorbim mult de această decizie fatidică care este comparabilă cu decizia lui Nero de a da foc Romei ca să îşi desăvârşească opera. În cazul acesta însă motivele sunt mult mai prozaice şi cinice: se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile”, a explicat epidemiologul.

Pentru a arăta cât de gravă este situaţia, Octavian Jurma foloseşte o parabolă în care, în locul pompierilor chemaţi să stingă incendiul dintr-o casă, sosesc reprezentanţii unui partid cu o cisternă de benzină.

Octavian Jurma, nemulțumit de decizia autorităților

„Nu am lăsat pompierii să vină pentru că ne costă prea mulţi bani. Ai vazut însă că se stinge incendiul şi fără pompieri? Plus ca te-am scăpat şi de povara bătrânilor. Nu uita să votezi partidul la anul”, este deznodământul parabolei.

Specialistul a explicat de ce rata de infectare a crescut foarte mult în ultimele zile.

„Ei bine în timpul lunii august şi septembrie pandemia a crescut exponenţial, iar creşterea şi mai agresivă din această săptămâna este rezultatul deschiderii şcolilor în urmă cu 2 săptămâni. Numărul de cazuri va exploda dar guvernatii noştri ştiu foarte bine asta. Atunci de ce au ales să arunce benzină pe un foc deja scăpat de sub control? Pentru că nu puteau ţine birturile şi pacanele deschise dacă închideau şcolile. Ar fi ieşit un circ monstruos până şi în România”, este concluzia lui Octavian Jurma.

Elevii şi preşcolarii merg la şcoală indiferent de rata de infectare, respectând normele de prevenire a răspândirii COVID-19, a decis, joi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU). CNSU propune utilizarea testelor din salivă pentru elevi şi profesori.

The post Epidemiologul Jurma: se dă foc şcolilor pentru a se menţine deschise birturile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code