NEWSNET

Flux-stiri

Facebook ar fi permis celebrităților să încalce regulile platformei. Cum a fost posibilă răspândirea de fake-news

  • XCheck permite vedetelor să nu respecte aceleași reguli de conținut.
  • Facebook a protejat vedete ale căror postări conțin violență.
  • Sistemul ar fi permis ca unele conturi să publice informații false.

Un program al Facebook permite anumitor celebrităţi, politicieni şi internauţi să nu respecte aceleaşi reguli de conținut ca restul utilizatorilor.

Practic, Facebook le permite celebrităților să încalce regulile fără consecințe. Programul se numește XCHECK și a fost inițial dezvoltat ca o măsură de control al calității pentru acțiunile întreprinse împotriva conturilor VIP-urilor.

Se pare că a fost folositor – a protejat personalități publice ale căror postări conțin violență sau alte acțiuni care ar duce în mod normal la sancțiuni pentru utilizatorii obișnuiți.

Facebook a permis, în 2019, vedetei de fotbal Neymar să le arate milioanelor sale de urmăritori fotografii nud ale unei femei care l-a acuzat de viol, înainte de a le şterge.

Grupul ar fi permis, de asemenea, ca unele conturi să publice afirmaţii considerate false de verificatorii de conţinut ai Facebook, inclusiv că vaccinurile ucid, că Hillary Clinton ar fi muşamalizat aşa-zise reţele de pedofilie sau că fostul preşedinte american Donald Trump i-ar fi numit „animale” pe toţi solicitanţii de azil.

The post Facebook ar fi permis celebrităților să încalce regulile platformei. Cum a fost posibilă răspândirea de fake-news appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code