Flux-stiri

Fost Ministru al Sănătății acuză medicii români: există o subraportare a infecţiilor intraspitalicești

  • Fostul ministru al Sănătății a declarat luni că medicii români mint în privința infecțiilor nosocomiale.
  • Ea a precizat că noi raportăm 1% şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constatării unei infecţii asociate actului medical.
  • Mihăilă a mai spus că a gândit spitale şi secţii noi, dedicate în special pacienţilor acuţi sau cei cu boli grave, urmând ca acele clădiri vechi, unde circuitele nu pot fi optimizate, să fie folosite pentru activităţi cu risc mai mic, precum îngrijirea paleativă, unde riscul de a suferi complicaţii este mai redus.

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat luni că există o subraportare a infecţiilor nosocomiale, incidenţa fiind dublă faţă de media Uniunii Europene. Ea a precizat că noi raportăm 1% şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constatării unei infecţii asociate actului medical.

Ioana Mihăilă a afirmat că raportarea nosocomialelor este în creştere, pentru că, faţă de raportările anterioare, a început să se raporteze şi infectia cu clostridium.

„Este clar o subraportare, incidenţa este dublă faţă de media Uniunii Europene. Conform estimărilor, incidenţa este dublă, faţă de medie, dar noi raportăm 1%, şi din cauza fricii de consecinţele medico-legale a constatării unei infecţii asociate actului medical”, a spus fostul ministru.

Ea a precizat că „nu există această cultură, pur şi simplu, în a raporta real ce se întâmplă în spitale, din cauza fricii de consecinţele medico-legale”.

Mihăilă a mai spus că în toată planificarea de investiţii pentru următorii șapte ani, în PNRR şi planul pentru Sănătate, a gândit spitale şi secţii noi, dedicate în special pacienţilor acuţi sau cei cu boli grave, urmând ca acele clădiri vechi, unde circuitele nu pot fi optimizate, să fie folosite pentru activităţi cu risc mai mic, precum îngrijirea paleativă, unde riscul de a suferi complicaţii este mai redus.

The post Fost Ministru al Sănătății acuză medicii români: există o subraportare a infecţiilor intraspitalicești appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code