Flux-stiri

Germania nu va împiedica Polonia să trimită tancuri Leopard în Ucraina

  • Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că Berlinul nu va sta în cale dacă Polonia va decide să trimită tancuri Leopard în Ucraina.
  • Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul adjunct polonez de externe, Pawel Jablonski, a spus că Polonia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar și fără aprobarea Germaniei.
  • Au existat rapoarte din presă că Germania ar permite livrarea de tancuri Leopard în Ucraina dacă SUA ar furniza tancuri Abrams la Kiev. Cu toate acestea, guvernul german a negat că a făcut o astfel de cerere.

Germania nu ar sta în cale dacă Polonia va trimite tancurile Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina, a declarat duminică ministrul german de externe Annalena Baerbock, într-un interviu acordat televiziunii franceze LCI, scrie DW.

Întrebată ce s-ar întâmpla dacă Polonia ar trimite tancurile Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a spus prin intermediul unui traducător: „Deocamdată întrebarea nu a fost pusă, dar dacă ni s-ar fi adresat nu am sta în cale” .

Declarația a fost făcută în contextul în care ministrul adjunct polonez de externe, Pawel Jablonski, a spus că Polonia ar putea trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina chiar și fără aprobarea Germaniei.

Au existat rapoarte din presă că Germania ar permite livrarea de tancuri Leopard în Ucraina dacă SUA ar furniza tancuri Abrams la Kiev. Cu toate acestea, guvernul german a negat că a făcut o astfel de cerere.

Mai devreme, cancelarul german Olaf Scholz a reafirmat că Berlinul și Parisul vor sprijini Ucraina în lupta sa împotriva ocupației rusești și nu vor permite ca Europa să se întoarcă la ură și rivalități naționale” .

„Vom continua să acordăm Ucrainei tot sprijinul de care are nevoie atât timp cât va fi necesar. Împreună, ca europeni, pentru a apăra proiectul nostru european de pace” , a declarat el, aflat într-o vizită la Paris pentru a sărbători 60 de ani de la semnarea istoricului Tratat franco-german de la Elysee.

Germania a fost supusă unor presiuni considerabile atât pentru a livra tancuri de luptă Leopard 2 Ucrainei, cât și pentru a permite altor țări să trimită tancuri de producție germană forțelor ucrainene. Dar Berlinul a ezitat să trimită tancurile Leopard 2, foarte avansate, în Ucraina, de teamă că acest lucru ar putea duce la o extindere a războiului rusesc din Ucraina.

Polonia a criticat în mod repetat Berlinul pentru poziția sa ezitantă.

Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. Oameni nevinovați mor în fiecare zi” , a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki pentru agenția națională de presă poloneză PAP.

Bombele rusești fac ravagii în orașele ucrainene. Obiective civile sunt atacate, femei și copii sunt uciși” .

The post Germania nu va împiedica Polonia să trimită tancuri Leopard în Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code