Flux-stiri

Guvernele europene se pregătesc pentru endemie

  • Deși numărul de infectări crește, unele țări europene vor să trateze pandemia ca pe o simplă gripă.
  • Spania, Danemarca și Regatul Unit au renunțat la o parte din restricții. Acestea au de gând să propună o abordare mai lejeră a situației.
  • Organizația Mondială a Sănătății nu este de acord cu deciziile luate și consideră că implementările de acest gen trebuie să mai aștepte.

După mai bine de doi ani de la apariția pandemiei de coronavirus, endemia se pare că este din ce în ce mai aproape. Deși numărul cazurilor de infectare cu Omicron crește într-un ritm alarmant, țările au început să relaxeze restricțiile.

Conform experților sanitari, sunt șanse foarte mici ca o altă tulpină și mai periculoasă să apară, ceea ce va duce la endemie. Din acest motiv, unele țări au de gând să abordeze virusul ca pe o simplă gripă. Spania, Danemarca și Regatul Unit vor fi printre primele țări europene care vor face acest lucru.

În Danemarca, restricțiile au fost ridicate, iar măștile nu mai sunt obligatorii în Regatul Unit. Mai mult decât atât, testările în masă și bilanțul zilnic nu se vor mai regăsi în măsurile impuse de guvernul din Madrid.

Organizația Mondială a Sănătății nu este de acord cu acesta reglementări, deoarece rata de infectare încă este ridicată. Așadar, pentru ca aceste decizii să fie puse în aplicare, trebuie să existe un număr mic de infectări care să se mențină pe o perioadă lungă de timp.

Ce spun experții despre situația epidemiologică

Deși specialiștii sunt destul de rezervați în ceea ce privește o endemie, aceștia încep să se gândească la un scenariu post-pandemie. Acesta urmează să fie aplicat doar dacă nu vor mai apărea alte tulpini periculoase. Mai mult decât atât, severitatea virusului este atenuată, pe măsură ce adaptarea acestuia are loc.

Pastilele antivirale împotriva COVID-19 reprezintă un avantaj în plus împotriva pandemiei, lucru ce poate duce, așadar, la venirea endemiei. Cu toate acestea, purtarea măștilor în spațiile interioare va rămâne obligatorie, la fel și testarea pentru deplasările externe.

The post Guvernele europene se pregătesc pentru endemie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code