Flux-stiri

Iată ce încearcă corpul tău să-ți spună dacă te trezești cu durere în piept

dureredurere

  • Ce înseamnă dacă ai dureri în piept dimineața?
  • Dacă te trezești brusc cu dureri în piept într-o zi, nu trebuie neapărat să intri în panică.
  • Cardiologul dr. John Higgins a spus că angina pectorală poate provoca și dureri în piept dimineața.

Potrivit unui studiu din 2006 publicat în Family Practice, un procent între 20 si 40 % dintre oameni se confruntă cu simptome de durere în piept cel puțin o dată în viață. Dintre acești indivizi, doar 1,5% se adresează unui medic pentru a se consulta cu privire la durerea în piept. 

Dacă ai dureri în piept, este posibil să simți o presiune asupra regiunii abdominale superioare, împreună cu o senzație de inflamație. Uneori, durerea în piept poate fi însoțită de dificultăți de respirație. Alteori, puteți simți fie o durere surdă, persistentă, fie o durere acută care vine și dispare. Indiferent de motiv, este întotdeauna cel mai bine să mergi la un medic pentru un consult imediat și să-ți dai seama ce poți face pentru a minimiza durerea. Doctorii vă sfătuiesc să mergeți la cea mai apropiată cameră de urgență dacă durerea în piept durează mai mult de cinci minute și nu dispare după ce ați luat medicamente.

Ce înseamnă dacă ai dureri în piept dimineața?

Din fericire, nu toate durerile în piept pun viața în pericol. Uneori, este posibil să aveți o durere în piept din cauza tensiunii musculare. Se poate întâmpla dacă te odihnești într-o poziție ciudată sau dormi pe o saltea slab susținută, exercitând presiune asupra tendoanelor din jurul coastelor. Leziunile pot fi, de asemenea, un motiv pentru durerea toracică matinală. Poate fi cauzată de o lovitură puternică, vânătăi sau chiar fracturi în cutia toracică. Cu toate acestea, cele mai multe dureri toracice legate de leziuni apar în momentul unui accident.

Cardiologul dr. John Higgins a spus că angina pectorală poate provoca și dureri în piept dimineața. Angina apare atunci când mușchii inimii nu primesc suficient sânge sau oxigen din cauza arterelor blocate. Potrivit doctorului Higgins, această durere se poate agrava dimineața sau după ce te culci, mai ales din cauza fluxului brusc de sânge de la picioare la inimă. În plus, poate fi, de asemenea, un semn de boală coronariană.

The post Iată ce încearcă corpul tău să-ți spună dacă te trezești cu durere în piept appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code