Flux-stiri

Idrissa Gueye de la PSG a refuzat să joace cu un tricou cu mesaj antihomofobie

  • Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Homofobiei Mbappe și Messi au jucat cu tricouri în culorile curcubeului, ca să-și arate sprijinul față de comunitatea LGBTI+.
  • Idrissa Gueye, mijlocaș la PSG, a refuzat să joace cu tricoul LGBTI+.
  • Jucătorul s-a dat lovit și la meciul din sezonul trecut în care PSG a purtat un echipament similar.

Idrissa Gueye, mijlocaș la PSG, a refuzat să joace cu tricoul LGBTI+. A fugit de curcubeu și acum va fi sancționat. Mijlocașul lui PSG Idrissa Gueye nu a jucat în meciul din weekend contra celor de la Montpellier pentru că a refuzat să poarte echipamentul ales de echipa sa.

Cu ocazia Zilei Mondiale Împotriva Homofobiei Mbappe, Messi, Sergio Ramos au jucat cu tricouri în culorile curcubeului, ca să-și arate sprijinul față de comunitatea LGBTI+. Doar senegalezul Gueye a avut o problemă cu asta, așa că a fost scos din echipă.

,,E o situație pe care o vom rezolva intern„, spun cei de la PSG. Jucătorul s-a dat lovit și la meciul din sezonul trecut în care PSG a purtat un echipament similar. A susținut atunci că suferă de gastroenterită.
Valerie Pecresse a criticat gestul fotbalistului și cere ca acesta să fie sancționat. ,,Tinerii se identifică cu fotbaliștii. Aceștia au datoria să dea un exemplu„, a spus fosta candidată la președinția Franței.

În Marea Britanie, jucătorul lui Blackpool, Jake Daniels, e primul fotbalist profesionist aflat în activitate care s-a declarat public gay. ,,Mă simt pregătit să-mi spun povestea. De când le-am mărturisit apropiaților și colegilor, am scăpat de mult stres”, a spus jucătorul de 17 ani.”

O asociaţie care luptă împotriva homofobiei în sport, Rouge Direct, aşteaptă o lămurire din partea lui Idrissa Gana Gueye pe acest subiect.

,,Homofobia nu este o opinie, ci o crimă. LFP şi PSG trebuie să-i ceară lui Gana Gueye să dea explicaţii şi foarte repede. Şi să fie sancţionat dacă este necesar”, a scris asociaţia pe Twitter.

Toate cele 20 de echipe din Ligue 1 au purtat culorile mișcării LGBTIQ+ pe tricourile de joc în cadrul etapei cu numărul 37.

Idrissa Gueye joacă pentru PSG din iulie 2019 și mai are contract până în vara anului 2023.

The post Idrissa Gueye de la PSG a refuzat să joace cu un tricou cu mesaj antihomofobie appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code