Flux-stiri

India sărbătorește Holi, festivalul culorilor

  • Milioane de indieni au sărbătorit miercuri festivalul Holi.
  • Una dintre cele mai populare festivaluri hinduse, Holi, care marchează și începutul primăverii, celebrează dragostea divină a zeului hindus Krishna împreună cu consoarta sa Radha.
  • Tradițiile Holi variază în India.

Milioane de indieni au sărbătorit miercuri festivalul Holi, dansând în ritmul tobelor, ungându-se unii pe alții cu culori verzi, galbene și roșii și făcând schimb de dulciuri în case, în parcuri și pe străzi, potrivit AP.

Eliberați de purtarea măștilor și a altor restricții legate de COVID-19 după doi ani, s-au udat reciproc cu apă colorată miercuri.

„Vă doresc tuturor un Holi fericit și plin de culoare!” , a postat pe Twitter premierul Narendra Modi.

FOTO – AP

Bollywood și alte celebrități au organizat întâlniri pentru prieteni și au postat fotografii pe rețelele de socializare.

„Oamenii care muncesc din greu, joacă din greu”, a spus Ravi Sharma, proprietarul unei farmacii.

Una dintre cele mai populare festivaluri hinduse, Holi, care marchează și începutul primăverii, celebrează dragostea divină a zeului hindus Krishna împreună cu consoarta sa Radha.

Marți seara, oamenii au făcut focuri de tabără cu bușteni de lemn în spații deschise pentru a comemora triumful binelui asupra răului – zeul hindus Vishnu ucigând un demon, Hiranyakashipu.

Tradițiile Holi variază în India. În două orașe din nord, sute de femei au sărbătorit săptămâna trecută lovind jucăuș bărbații cu bețe de lemn, ca răspuns la tachinarea lor, ca parte a unui ritual.

Băutura face parte din sărbători. New Delhi a raportat luni vânzări record de băuturi alcoolice, 2,6 milioane de sticle vândute într-o singură zi, comparativ cu o medie de 1,1 milioane de sticle, potrivit ziarului The Times of India.

The post India sărbătorește Holi, festivalul culorilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 17 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code