Flux-stiri

Interdicţii de viză impuse de SUA pentru peste 2.600 de oficiali ruşi şi belaruşi

RUSIA ȘI SUARUSIA ȘI SUA

  • Anunţând o nouă politică de restricţionare a vizelor care vizează oficiali ruşi şi pro-ruşi din Ucraina, Departamentul de Stat din SUA a declarat că a impus interdicţii pentru 2.596 de membri ai armatei ruse şi 13 oficiali militari belaruşi.
  • Interdicţiile de viză au venit pe fondul unei serii de noi sancţiuni americane, după ce preşedintele Joe Biden şi alţi lideri ai G7 s-au întâlnit online cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi s-au angajat să izoleze şi mai mult Rusia şi economia sa.
  • Departamentul de Stat a pus pe lista neagră opt companii ruseşti legate de domeniul maritim şi 69 de nave, care vor apărea acum pe o listă de sancţiuni a Departamentului Trezoreriei SUA.

Interdicţii de viză impuse de SUA pentru peste 2.600 de oficiali ruşi şi belaruşi includ personal despre care se crede că a operat în Bucea, spune secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

Anunţând o nouă politică de restricţionare a vizelor care vizează oficiali ruşi şi pro-ruşi din Ucraina, Departamentul de Stat din SUA a declarat că a impus interdicţii pentru 2.596 de membri ai armatei ruse şi 13 oficiali militari belaruşi.

Interdicţiile de viză se aplică oficialilor şi membrilor apropiaţi ai familiilor acestora.

„În acest grup este inclus personal care ar fi luat parte la activităţile militare ruseşti de la Bucea, ale căror orori au şocat lumea”, a declarat Blinken într-un comunicat, potrivit Reuters.

De altfel, Reuters a publicat recent un raport special care include noi detalii despre forţele care au ocupat Bucea.

Oficialii ucraineni au declarat că sute de civili au fost găsiţi morţi după ce trupele ruseşti au părăsit oraşul. Oficialii ruşi au spus, în schimb, că omorurile au fost înscenate.

Interdicţiile de viză au venit pe fondul unei serii de noi sancţiuni americane, după ce preşedintele Joe Biden şi alţi lideri ai G7 s-au întâlnit online cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi s-au angajat să izoleze şi mai mult Rusia şi economia sa.

De asemenea, Departamentul de Stat a pus pe lista neagră opt companii ruseşti legate de domeniul maritim şi șaizeci și nouă de nave, care vor apărea acum pe o listă de sancţiuni a Departamentului Trezoreriei SUA, care le blochează dreptul de a face afaceri în Statele Unite sau cu persoane din SUA.

The post Interdicţii de viză impuse de SUA pentru peste 2.600 de oficiali ruşi şi belaruşi appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code