Flux-stiri

Lituania declară stare de urgență la granița cu Belarus

Lituania isi inchide granitaLituania isi inchide granita

Starea de urgență, care începe la miezul nopții, ora locală, în noaptea de marți spre miercuri și va dura o lună, permite polițiștilor de frontieră să folosească „constrângerea mentală” și „violența fizică proporțională” pentru a-i împiedica pe migranți să intre în Lituania.

Statele membre ale UE acuză Belarusul că încurajează migranții ilegali din Orientul Mijlociu, Afganistan și Africa să treacă granița în UE, ca răzbunare pentru sancțiunile deja aplicate Minskului din cauza încălcărilor drepturilor omului.

Declarația Lituaniei interzice toate călătoriile pe o rază de cinci kilometri (trei mile) de la granița cu Belarus, cu excepția cazului în care este permisă de către polițiștii de frontieră. Telefoanele mobile ar putea fi confiscate de la migranți, iar adunările publice în apropierea frontierei și în tabere ar putea fi interzise.

„Starea de urgență este necesară pentru a utiliza măsuri extraordinare pentru a elimina amenințarea gravă pe care o reprezintă pentru societate fluxul masiv de străini”, se arată în moțiunea prezentată în fața parlamentului.

Măsurile ar descuraja, de asemenea, pe oricine încearcă să ajute migranții, a declarat premierul Ingrida Simonyte în fața parlamentului.

„Oamenii care locuiesc și muncesc (în apropierea frontierei) vor putea continua să facă acest lucru, dar cei care vor să ajungă acolo pentru, de exemplu, a lua migranții și a-i transporta pe un alt teritoriu – le va fi mai greu să facă acest lucru”, a spus Simonyte.

Luni, Lituania a declarat că mută trupe la granița cu Belarus pentru a se pregăti pentru un posibil aflux de migranți.

The post Lituania declară stare de urgență la granița cu Belarus appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code