Flux-stiri

LIVE UPDATE. 187 de zile de invazie. Este puțin probabil ca inițiativa de recrutare din Rusia să aibă impact asupra evoluției invaziei, susține Ministerul britanic al Apărării

  • Rusia a efectuat o lansare în masă de rachete de la bombardiere în mai multe regiuni din nordul Ucrainei, potrivit presei ucrainene.
  • Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a raportat că un grup rusesc de sabotaj și recunoaștere, format din 10 persoane, a încercat operațiuni de asalt în regiunea Herson.
  • Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie 2022.

UPDATE ORA 01:00

Rusia a efectuat o lansare în masă de rachete de la bombardiere în mai multe regiuni din nordul Ucrainei, potrivit presei ucrainene, care citează un canal de Telegram din Belarus care monitorizează activitatea militară.

Plecările bombardierelor strategice de pe teritoriul Rusiei au fost înregistrate de activiști între orele 19:19 și 19:28. Apoi ar fi urmat lansări de rachete de pe teritoriul Belarus către teritoriul ucrainean.

Rețelele de socializare au relatat despre explozii din regiunea Rivne. Potrivit șefului administrației militare din regiune, Vitaliy Koval, rachetele au lovit o instalație militară din districtul Sarnensky. Conform informațiilor preliminare – fără victime.

În plus, s-au auzit explozii în regiunea Volîn, dar lucrările de apărare aeriană deasupra Voliniei nu au fost confirmate. Guvernatorul Yury Pogulyaiko a spus că totul este calm în regiune.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei a raportat că un grup rusesc de sabotaj și recunoaștere, format din 10 persoane, a încercat operațiuni de asalt în regiunea Herson, sugerând că capacitățile ofensive rusești din regiunea Herson s-au degradat și mai mult.

Potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), un grup de 10 persoane, care echivalează cu o echipă, este prea mic pentru a acționa eficient ca unitate de manevră.

„Dacă Comandamentul Operațional Sudic a raportat corect mărimea și misiunea acestei unități, aceasta ar indica faptul că forțele terestre rusești din Ucraina s-au degradat până la punctul în care încearcă să desfășoare operațiuni ofensive și eșaloane prea mici pentru a obține câștiguri semnificative. ISW nu are nicio confirmare independentă a dimensiunii actuale a eșaloanelor de asalt rusești care încearcă atacuri terestre în Ucraina, dar acest raport este în concordanță cu campania ucraineană de degradare a capacităților logistice rusești în vestul regiunii Kherson și cu evaluările anterioare ale ISW privind scăderea moralului militarilor ruși în Ucraina”, menționează analiștii americani.

The post LIVE UPDATE. 187 de zile de invazie. Este puțin probabil ca inițiativa de recrutare din Rusia să aibă impact asupra evoluției invaziei, susține Ministerul britanic al Apărării appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code