Flux-stiri

LIVE UPDATE. 281 de zile de invazie. Ucraina salută propunerea Comisiei Europene de înființare a unui nou tribunal care să judece Rusia pentru război

ONU: Peste 6.000 de civili au fost uciși în războiul din Ucraina.ONU: Peste 6.000 de civili au fost uciși în războiul din Ucraina.

  • Orașul Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, și localitățile din jur continuă să fie bombardate, potrivit administrației militare regionale a orașului.
  • Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au făcut o pătrundere în regiunea Donețk din estul Ucrainei.
  • Aceasta vine după ce cel puțin cinci civili au fost uciși marți de lovituri în această zonă, potrivit oficialilor.

Biroul președintelui ucrainean a salutat propunerea președintelui Comisiei Europene de a înființa o instanță specializată care să urmărească penal Rusia pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei.

Comisia Europeană propune crearea unui tribunal specializat pentru urmărirea penală a crimelor Federației Ruse în Ucraina, precum și condițiile de utilizare a activelor rusești înghețate pentru refacerea Ucrainei”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, pe Telegram.

Este exact ceea ce oferim de mult timp. Rusia va plăti pentru crime și distrugeri”, a spus el.

Într-o declarație de miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în timp ce continuăm să susținem Curtea Penală Internațională, propunem înființarea unei instanțe specializate, susținută de Națiunile Unite, pentru a investiga și urmări în justiție crima de agresiune a Rusiei”. Orașul Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, și localitățile din jur continuă să fie bombardate, potrivit administrației militare regionale a orașului.

Ocupanții ruși nu încetează să bombardeze trupele ucrainene și localitățile de pe malul vestic al râului Dnipro”, a declarat administrația pe Telegram.

Administrația și șeful său, Iarsolav Yanushevych, au numit localitățile lovite – Beryslav, Naftohavan, Kizomys, Antonivka, Dariivka, Sadove și Zelenivka – care se află toate de-a lungul malului vestic al râului Dnipro.

Ucrainenii au declarat că forțele rusești țintesc în special Naftohavan pentru a lovi liniile electrice și stația de distribuție a gazului”. Orașul are un terminal de încărcare a petrolului care poate fi văzut clar pe hărți.

The post LIVE UPDATE. 281 de zile de invazie. Ucraina salută propunerea Comisiei Europene de înființare a unui nou tribunal care să judece Rusia pentru război appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code