Flux-stiri

LIVE UPDATE. A douăzeci și opta zi de invazie. Forțele ruse au furat autobuze care circulau pentru a salva locuitorii din Mariupol, anunță Ucraina

UPDATE 07:00

Biden vrea să mobilizeze Occidentul într-un moment crucial pentru Ucraina.

Rusia a început să tragă asupra orașului asediat Mariupol din Marea Azov, a declarat un înalt oficial american din domeniul apărării, în timp ce o contraofensivă ucraineană pare să respingă forțele rusești din jurul capitalei, Kiev.

Zelenski spune că piloții ruși vor fi trași la răspundere pentru uciderea civililor.

UPDATE 06:00

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat că ucrainenii luptă pentru a recuceri orașul Kherson din sudul țării, precum și pentru a împinge forțele rusești din nord-estul orașului Mykolaiv.

Forțele rusești au suferit reculuri la nord de Kiev, în zonele pe care le-au deținut aproape de la începutul invaziei.

Un contraatac ucrainean la nord și la vest de Kiev pare să fi înregistrat unele progrese, punând în pericol eforturile rușilor de a încercui Capitala.

Forțele ucrainene au încercat în ultimele zile să recupereze teritoriul de la ruși, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării.

UPDATE 05:00

Consecințele „agresiunii lui Putin împotriva Ucrainei se extind mult dincolo de Europa”, afirmă președintele Comisiei Europene.

Biden este așteptat să anunțe sancțiuni împotriva unor membri ai Dumei Rusiei.

UPDATE 04:00

Atacurile au deteriorat 5% din structurile din districtul Livoberezhnyi, distrugând 26 de clădiri, conform unei analize ONU.

Trupele rusești din regiunea ucraineană Lugansk au preluat controlul asupra clădirilor guvernamentale din cartierul Mariupol.

UPDATE 03:00

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat luni, în cadrul unei ședințe de informare, că SUA au „observat o activitate navală sporită în nordul Mării Negre”.

Zelenski l-a invitat pe Papa Francisc în Ucraina și i-a mulțumit pentru tot ajutorul oferit până acum. „Îi mulțumesc Sanctității Sale pentru poziția sa clară și fermă împotriva războiului și pentru rugăciunile sale pentru Ucraina. L-am invitat să ne viziteze țara în acest moment crucial”.

UPDATE 02:00

Mariupol este supus unor bombardamente devastatoare de mai multe săptămâni, iar 100.000 de persoane din oraș nu au apă și nici acces la medicamente, a spus Zelenski.

Forțele ruse au furat autobuze care circulau pentru a salva locuitorii din Mariupol, afirmă Ucraina.

UPDATE 01:00

Procurorii de la Kiev au identificat un militar rus care a ucis un bărbat neînarmat și care i-a violat în mod repetat soția. Procuratura Generală l-a declarat suspect. Procurorul general Iryna Venediktova a anunțat acest lucru pe Facebook

Incendiile în Herson continuă.

UPDATE 00:00

Administrația președintelui american Joe Biden pregătește un nou pachet de sancțiuni împotriva deputaților Dumei de Stat dezvăluie The Wall Street Journal.

O actriță din Rusia a fost rugată de tătăl ei să se întoarcă în Rusia și să ceară iertare pentru faptul că și-a trădat țara.

The post LIVE UPDATE. A douăzeci și opta zi de invazie. Forțele ruse au furat autobuze care circulau pentru a salva locuitorii din Mariupol, anunță Ucraina appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code