Flux-stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci și șapte de zile de invazie. Rusia a publicat o înregistrare video cu un test de lansare a rachetei sale balistice intercontinentale

rachetă Rusiarachetă Rusia

  • Negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak spune că este fericit să organizeze o rundă specială de negocieri cu Rusia.
  • Ministerul ucrainean de Externe a anunțat că o femeie în vârstă care a supraviețuit ocupației naziste din Mariupol în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a murit în oraș după zeci de ani.
  • SUA au promis că vor instrui peste 50 de ucraineni pentru a folosi obuziere, o armă cu rază lungă de acțiune care lansează obuze.

UPDATE ORA 01:00

FMI va ajuta Ucraina să acopere deficitul financiar de 15 miliarde de dolari, a anunțat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva. Fondurile trebuie primite în termen de trei luni.

În Borodyanka, 41 de cadavre de civili au fost recuperate din dărâmături, s-a anunțat în hotărârea Consiliului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministerul ucrainean de Externe a declarat că o femeie în vârstă care a supraviețuit ocupației naziste a orașului Mariupol în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a murit în oraș după zeci de ani. Vanda Obiedkova, în vârstă de 91 de ani, ar fi murit la începutul acestei luni în timp ce se adăpostea într-un subsol de asediul început de Rusia.

Neavând acces la apă, electricitate și căldură, familia trăia ca niște animale, a declarat fiica ei, Larissa. Vanda avea 10 ani când trupele germane au intrat în orașul ei natal în octombrie 1941.

Larissa a spus că, în timp ce mama ei a evitat să fie capturată de naziști, mama Vandei s-a aflat printre miile de evrei care au fost luați din Mariupol și executați.


Norvegia a donat Ucrainei aproximativ 100 de rachete de apărare antiaeriană Mistral, a anunțat Ministerul norvegian al Apărării. Ministrul Apărării, Bjørn Arild Gram, a declarat într-un mesaj pe Twitter că sistemul de apărare aeriană este o armă eficientă și că va fi un mare beneficiu pentru Ucraina. Racheta urmează să fie eliminată treptat din forțele armate norvegiene. Alte țări au donat, de asemenea, sisteme similare, a spus el. Armele au fost deja trimise în Ucraina.


Rusia a publicat o înregistrare video care, potrivit acesteia, arată un test de lansare a rachetei sale balistice intercontinentale mai devreme.

Președintele Putin a declarat că lansarea rachetei cu rază lungă de acțiune Sarmat îi va face pe cei care îi amenință țara să se gândească de două ori. Pentagonul a descris testul ca fiind de rutină și a declarat că SUA au fost notificate în mod corespunzător în prealabil.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci și șapte de zile de invazie. Rusia a publicat o înregistrare video cu un test de lansare a rachetei sale balistice intercontinentale appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code