Flux-stiri

Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov: „Dacă depinde de Rusia, atunci nu va fi război”

Serghei LavrovSerghei Lavrov

  • Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat vineri că, „dacă depinde de Rusia, nu va fi război” cu Ucraina.
  • Președintele Vladimir Putin a citit răspunsurile date de SUA și NATO și va decide care este umătoarea mișcare pe care o va face Rusia.
  • Ucrainenii sunt îngrijorați din cauza faptului că tot mai mulți soldați ruși vin către granița cu ei.

„Dacă depinde de Rusia, atunci nu va fi război. Noi nu vrem război. Dar dacă calci agresiv pe interesele noastre sau să ignori interesele noastre, nu vom permite, a spus ministrul de externe rus Serghei Lavrov într-un interviu pentru presa rusă, referindu-se la tensiunile din relația cu Ucraina și cu Occidentul.

Lavrov a anunțat lumea întreagă la primele ore ale dimineții că Putin a citit răspunsurile scrise ale SUA si NATO si că el va decide care este următoarea mișcare a Rusiei. Putin a discutat azi cu Emmanuel Macron. I s-a plâns că documentele NATO și SUA nu au abordat principalele preocupări ale Moscovei, aluzie la faptul că NATO refuză să opreasca integrarea Ucrainei.

Ucrainenii se plâng însă că, în ciuda declarațiilor pașnice, sunt din ce în ce mai mulți soldați ruși la graniță. Presa vorbește de 130 de mii. Serghei Lavrov îl invită pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Rusia, să discute cu Putin despre normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Lavrov a mai declarat presei ruse că se așteaptă să îl reîntâlnească pe omologul american Antony Blinken, în următoarele câteva săptămâni. John Sullivan, ambasadorul SUA la Moscova, susține că, în timp ce spune că dorește pacea, Rusia are pistolul pe masă. Ambasadorul SUA caracterizează stilul de negociere al Moscovei ca fiind „amenințător”.

„Rusia a adus (la graniță) cu 300 de tancuri mai multe decât în ​​primăvara trecut. Observăm mișcarea a șase nave mari de debarcare din flota nordică și baltică a Rusiei, care acum au intrat în Marea Mediterană și ar putea ajunge în Marea Neagră, a spus Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării.

The post Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov: „Dacă depinde de Rusia, atunci nu va fi război” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code