Flux-stiri

„Moartea va fi în curând opțională”. Oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată, susține un cercetător transumanist

Cum arată moartea conform inteligenței artificialeCum arată moartea conform inteligenței artificiale

  • Dr. Jose Cordeiro a dezvăluit câteva planuri nebunești la Dubai Future Forum, inclusiv o viziune a umanității în care oamenii sunt invincibili.
  • Cordeiro crede că următoarea etapă în ceea ce privește trăirea mai mult timp este o luptă cu ingineria.
  • „Moartea va fi în curând opțională”, deoarece este „o problemă tehnică pe care o putem inversa”, spune un medic.

Oamenii ar putea trăi în curând la nesfârșit, deoarece îmbătrânirea este „o problemă tehnică” care poate fi „probabil inversată”, susține un om de știință. Deși perspectiva pare foarte îndepărtată, Dr. Jose Cordeiro consideră că oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată, deoarece tehnologia va fi foarte avansată.

Doctorul a participat la Dubai Future Forum pentru a discuta despre viziunea sa optimistă, declarând pentru The National: „Eu personal nu plănuiesc să mor. Este o probabilitate ca oamenii să poată trăi în curând pentru totdeauna, mai degrabă decât o posibilitate. Suntem foarte aproape de a ne da seama de acest lucru. Îmbătrânirea este o problemă tehnică pe care o înțelegem și pe care, probabil, o putem inversa.

Savanții spun că, odată ce vor fi depășit punctul de „viteză de evadare a longevității” – ceea ce înseamnă că speranța de viață crește mai repede decât rata de îmbătrânire a oamenilor – oamenii vor deveni invincibili.

În timp ce speranța de viață a crescut dramatic în epoca modernă datorită salturilor medicale uriașe și unei mai bune cunoașteri a obiceiurilor periculoase, Cordeiro crede că următoarea etapă în ceea ce privește trăirea mai mult timp este o luptă cu ingineria.

Oamenii de știință studiază acum o meduză nemuritoare, cunoscută sub numele de Turritopsis dohrnii, care poate să reapară într-un corp nou după 36 de ore de la deteriorarea fizică sau înfometare.

El a explicat: „Studiem de ce există anumite forme de viață care nu îmbătrânesc. Acum că putem studia meduzele nemuritoare, vom descoperi lucruri foarte repede… Înainte nu puteam să zburăm, dar acum am reușit să mergem chiar și pe Lună.”

Deși doctorul speră că se poate progresa din punct de vedere științific, el a recunoscut că ar putea fi nevoie de multă adaptare mentală pentru a putea face față faptului că știm că putem trăi veșnic.

Cordeiro a spus: „Există probleme mentale care trebuie rezolvate, deoarece ne-am obișnuit cu faptul că vom muri cu toții, încă de la începutul umanității. Dar nu trebuie să mai fie așa”.

The post „Moartea va fi în curând opțională”. Oricine va ajunge până în 2030 ar putea să nu moară niciodată, susține un cercetător transumanist appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 15 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code