Flux-stiri

ONU: Peste 50.000 de ucraineni s-au refugiat în ţările vecine din cauza invaziei militare ruse

  • În primele treizeci de ore de la invazia militară rusă, peste 50.000 de cetățeni ucraineni și-au părăsit țara.
  • Cei mai mulţi au mers în Polonia şi în Republica Moldova.
  • Conform Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, aproximativ 100.000 de persoane şi-au părăsit casele de la începutul invaziei militare ruse, dar multe au rămas în Ucraina.

Peste 50.000 de cetăţeni ucraineni şi-au părăsit ţara, în primele treizeci de ore de la invazia militară rusă, anunţă Înaltul comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi, citat de CNN.

„Peste 50.000 de refugiaţi ucraineni şi-au părăsit ţara, cei mai mulţi mergând în Polonia şi în Republica Moldova, iar mulţi alţii se îndreaptă spre frontiere”, a declarat Filippo Grandi.

„Mulţumim guvernelor şi popoarelor ţărilor vecine pentru că ţin frontierele deschise şi primesc refugiaţi”, a subliniat Filippo Grandi.

Conform Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi, aproximativ 100.000 de persoane şi-au părăsit casele de la începutul invaziei militare ruse, dar multe au rămas în Ucraina.

The post ONU: Peste 50.000 de ucraineni s-au refugiat în ţările vecine din cauza invaziei militare ruse appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code