Flux-stiri

Piaţa bombelor nucleare ar putea crește cu 73% până în 2030

  • Valoarea pieţei ar urma să înregistreze un salt de 72,6% faţă de estimarea firmei de cercetare cu sediul în Portland, de aproape 73 de miliarde de dolari în 2020.
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, a solicitat săptămâna trecută un buget record pentru apărarea naţională pe timp de pace, care ar urma să acorde prioritate modernizării „triadei” nucleare formate din submarine cu rachete balistice, bombardiere şi rachete terestre.
  • Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi Statele Unite au emis la începutul anului o declaraţie comună în care au afirmat că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că acesta trebuie evitat.

Piaţa mondială a rachetelor şi bombelor nucleare ar trebui să depăşească 126 de miliarde de dolari în zece ani, în creştere cu aproape 73% faţă de nivelul din 2020, potrivit unui raport publicat luni de Allied Market Research, în condiţiile în care agresiunea Rusiei în Ucraina stimulează cheltuielile militare.

Valoarea pieţei ar urma să înregistreze un salt de 72,6% faţă de estimarea firmei de cercetare cu sediul în Portland, de aproape 73 de miliarde de dolari în 2020, când întârzierile COVID-19 şi realocarea fondurilor pentru a sprijini criza din domeniul sănătăţii au „afectat grav” sectorul apărării, notează Reuters.

O creştere a conflictelor geopolitice şi bugete militare mai mari ar împinge probabil această cifră în sus cu o rată anuală compusă de 5,4% până în 2030, potrivit raportului.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a solicitat săptămâna trecută un buget record pentru apărarea naţională pe timp de pace, care ar urma să acorde prioritate modernizării „triadei” nucleare formate din submarine cu rachete balistice, bombardiere şi rachete terestre.

Raportul a prezis că cererea de focoase nucleare de mici dimensiuni, care pot fi lansate cu uşurinţă prin intermediul avioanelor şi al rachetelor terestre, va alimenta o creştere mai rapidă în aceste segmente, deşi rachetele balistice lansate de pe submarine (SLBM) reprezentau un sfert din piaţă în 2020.

În timp ce America de Nord a dominat mai mult de jumătate din piaţa mondială în 2020, raportul a prezis că cea mai rapidă creştere va veni din regiunea Asia-Pacific, pe fondul iniţiativelor Indiei, Pakistanului şi Chinei de a-şi consolida arsenalele nucleare.

Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi Statele Unite au emis la începutul anului o declaraţie comună în care au afirmat că nu pot exista câştigători într-un război nuclear şi că acesta trebuie evitat.

The post Piaţa bombelor nucleare ar putea crește cu 73% până în 2030 appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code