Flux-stiri

Poluarea este legată de 10% din cazurile de cancer din Europa

  • Poluarea provoacă 10% din cazurile de cancer din Europa.
  • 2,7 milioane de europeni sunt diagnosticați cu cancer în fiecare an.
  • Bucureștiul este mereu în topul celor mai poluate orașe din Europa.

Poluarea ucide, iar acum știi și cât ucide. Agenția Europeană de Mediu a publicat un raport care arată că 10% din cazurile de cancer de pe continent sunt provocate de poluare.

Poluarea aerului provoacă între 1 și 2% din cazurile de cancer și 9% din cancerele pulmonare. Tot la cancer pulmonar duce și prezența radonului în locuințe, este responsabil de 2% din cazurile de cancer din Europa.

Gazul radioactiv pe care nu îl simți, provine din descompunerea uraniului în sol. Transilvania este zona cu cele mai mari concentrații ale gazului, întâlnit în concentrații periculoase și în marile orașe: București, Iași, Timișoara sau Constanța.

Iar ultravioletele, și cele de origine naturală și cele artificiale, provoacă 4% din cazuri. Plumbul, arsenicul, cromul, pesticidele, bisfenolul A, precum și azbestul, interzis din 2005 în UE, dar încă prezent în multe clădiri, sunt printre cele mai periculoase substanțe pentru sănătate, mai transmite Agenția Europeană de Mediu.

Poluarea crește riscul de cancer

Creșterea nivelului de poluanți în aerul pe care îl respirăm, corelată cu creșterea numărului cazurilor de cancer, care nu sunt cazuri în relație directă cu fumatul, pentru că chistul histopatologic este de o anumită natură atunci când vorbim despre cancer legat de fumat ne face să ne îndreptăm atenția către un factor pe care nu-l vedem, nu-l simțim, dar care de multe ori impactează viața noastră.

România a fost trimisă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru nerespectarea valorilor-limită de calitate a aerului convenite și pentru neadoptarea măsurilor corespunzătoare pentru a scurta cât mai mult posibil perioadele de depășire a acestor valori.

Bucureștiul este mereu în topul celor mai poluate orașe din Europa. Hotărârile consiliului general nu sunt respectate și nici legislația națională nu ajută.

The post Poluarea este legată de 10% din cazurile de cancer din Europa appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code