Flux-stiri

Prețul petrolului coboară la 74 de dolari/baril. Predomină îngrijorările legate de Omicron

  • Prețul petrolului a scăzut la 74 de dolari pe baril, după ce Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a declarat că noua variantă a coronavirusului Omicron va afecta redresarea cererii globale, în timp ce oferta va crește anul viitor.
  • Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și-a majorat luni prognoza privind cererea mondială de petrol pentru primul trimestru al anului 2022
  • Contractele Brent pe țiței crud au scăzut cu 24 de cenți, sau 0,32%, la 74,15 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe țiței West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 27 de cenți, sau 0,38%, la 71,02 dolari.

Prețul petrolului a scăzut la 74 de dolari pe baril, după ce Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a declarat că noua variantă a coronavirusului Omicron va afecta redresarea cererii globale, în timp ce oferta va crește anul viitor.

Contractele Brent pe țiței crud au scăzut cu 24 de cenți, sau 0,32%, la 74,15 dolari pe baril, în timp ce contractele futures pe țiței West Texas Intermediate (WTI) din SUA au scăzut cu 27 de cenți, sau 0,38%, la 71,02 dolari.

„Este de așteptat ca valul de cazuri noi de COVID-19 să încetinească temporar, dar nu să răstoarne redresarea cererii de petrol care este în curs de desfășurare”, a declarat AIE, cu sediul la Paris, în raportul său lunar privind petrolul.

Guvernele din întreaga lume, inclusiv cele din Marea Britanie și Norvegia, au înăsprit restricțiile pentru a opri răspândirea variantei Omicron.

AIE și-a redus previziunile privind cererea de petrol în acest an și anul viitor cu câte 100.000 de barili pe zi fiecare, în principal din cauza loviturii așteptate asupra utilizării combustibilului pentru avioane ca urmare a noilor restricții de călătorie.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și-a majorat luni prognoza privind cererea mondială de petrol pentru primul trimestru al anului 2022 și și-a menținut calendarul de revenire la nivelurile de utilizare a petrolului de dinaintea pandemiei. Reprezentanții acesteia au afirmat că varianta Omicron a coronavirusului va avea un impact ușor și de scurtă durată.

În același timp, Banca Asiatică de Dezvoltare și-a redus marți previziunile de creștere pentru Asia în curs de dezvoltare pentru acest an și anul viitor, pentru a reflecta riscurile și incertitudinile aduse de această variantă, care ar putea, de asemenea, să afecteze cererea de petrol.

În ceea ce privește oferta, OPEC și alți mari producători, inclusiv Rusia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, intenționează să crească treptat oferta în fiecare lună cu 400.000 de barili pe zi (bpd), după ce anul trecut au redus puternic producția. Producția din cel mai mare bazin de șisturi din SUA ar urma să crească la un nivel record în ianuarie, potrivit unei previziuni lunare publicate luni de Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei

The post Prețul petrolului coboară la 74 de dolari/baril. Predomină îngrijorările legate de Omicron appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code