Flux-stiri

Primul transplant de cord din 2022 a fost făcut la o fată de 16 ani din Giurgiu

  • Primul transplant de cord din 2022 de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a fost făcut sâmbătă la o adolescentă de 16 ani din Giurgiu.
  • Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT, Horaţiu Suciu, a anunţat că prelevarea a avut loc la Spitalul din Sântu Gheorghe.
  • Conform acestuia, intervenţia chirurgicală de transplantare s-a efectuat la o adolescentă de 16 ani din judeţul Giurgiu.

Primul transplant de cord din 2022 de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş a fost făcut sâmbătă la o adolescentă de 16 ani din Giurgiu.

Şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul IUBCvT, Horaţiu Suciu, a anunţat că prelevarea a avut loc la Spitalul din Sântu Gheorghe. A fost prelevat cordul, ficatul şi rinichii de la un donator în varsta de 17 ani, victima a unui politraumatism.

Cordul a fost prelevat de o echipă de medici din Clinica de Chirurgie Cardiovasculară Tg Mureş condusă de dr Radu Bălău şi a sosit la Târgu Mureş pe cale aeriană cu un elicopter SMURD la ora 13.55”, a transmis Horaţiu Suciu.

Conform acestuia, intervenţia chirurgicală de transplantare s-a efectuat la o adolescentă de 16 ani din judeţul Giurgiu.

Intervenţia a durat 4 ore şi jumătate şi s-a încheiat cu succes.

„Este primul transplant cardiac din acest an efectuat la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş”, a mai spus Horaţiu Suciu.

The post Primul transplant de cord din 2022 a fost făcut la o fată de 16 ani din Giurgiu appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code