Flux-stiri

Putin vrea dialog cu Occidentul şi deocamdată nu va trimite trupe în Donbas

  • Rusia susţine că vrea dialog cu Occidentul şi că deocamdată nu va trimite trupe în Donbas.
  • Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis luni seară recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.
  • Imediat după decizia controversată de recunoaştere a independenţei, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru misiuni de menţinere a păcii.

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că vrea continuarea acţiunilor diplomatice cu Occidentul şi că, deocamdată, nu va trimite trupe în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, a căror independenţă a fost recunoscută de preşedintele Vladimir Putin.

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a afirmat că Administrația Putin vrea continuarea dialogului, însă nu şi în cazul în care Occidentul ar „umili” Moscova. „La fel ca până acum, noi suntem mereu deschişi dialogului. Vrem să înţelegem despre ce va fi acest dialog. Dacă este despre umilirea Rusiei, despre învinovăţirea Rusiei pentru tot, nu poate exista o astfel de conversaţie„, a declarat Serghei Lavrov, citat de agenţia RIA Novosti.

La rândul său, Andrei Rudenko, adjunct al ministrului rus de Externe, susţine că, „pentru moment”, armata președintelui Putin nu va interveni în estul Ucrainei, dar va face acest lucru în cazul apariţiei unor „ameninţări„. „Asistenţa militară este prevăzută în acordul cu republicile Doneţk şi Lugansk, dar să nu facem speculaţii. Pentru moment, nu se pregăteşte nimeni să trimită trupe nicăieri„, a afirmat Andrei Rudenko, potrivit cotidianului Le Figaro.

Vladimir Putin, a decis luni seară recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică”. Aceste regiuni din estul Ucrainei sunt afectate din 2014 de un conflict între insurgenţi susţinuţi de Moscova şi serviciile de securitate ucrainene.

Imediat după decizia controversată de recunoaştere a independenţei, Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intervină pentru misiuni de „menţinere a păcii” în regiunile separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk. „În legătură cu apelurile liderilor din Republica Populară Lugansk şi din Republica Populară Doneţk adresate Ministerului rus al Apărării, se ordonă asumarea de către forţele armatei ruse a misiunilor de menţinere a păcii în Lugansk şi Doneţk”, arată decretul semnat de preşedintele Vladimir Putin. Documentul nu prevede niciun grafic pentru intervenţia militară în Doneţk şi Lugansk, astfel că nu se cunoaşte când ar putea începe misiunea armatei ruse.

Vladimir Putin a mobilizat aproximativ 150.000 de militari în apropierea frontierelor Ucrainei, fiind acuzată de Statele Unite şi Marea Britanie că pregăteşte o invazie.

The post Putin vrea dialog cu Occidentul şi deocamdată nu va trimite trupe în Donbas appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code