Flux-stiri

Qatar nu intenționează să facă noi investiții în Rusia

  • Ministrul afacerilor externe din Qatar a declarat că țara nu se gândește să își mărească investițiile în Rusia până când nu va exista „un mediu mai bun și mai multă stabilitate politică”.
  • Autoritatea de Investiții din Qatar (QIA) deține investiții considerabile în gigantul petrolier rus Rosneft.
  • Poziția Qatarului este împotriva oricărui act de agresiune sau a folosirii puterii împotriva unei țări suverane, însă, emirul spune că și-a păstrat deschise canalele de comunicare cu toate părțile.

Qatar nu intenționează să facă noi investiții în Rusia până când nu va exista mai multă „claritate în privința stabilității”, afirmă ministrul de externe.

Ministrul afacerilor externe din Qatar, șeicul Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani, a declarat că investițiile în Rusia sunt, în prezent, „foarte mult analizate”. Qatar nu se gândește să își mărească investițiile în această țară până când nu va exista „un mediu mai bun și mai multă stabilitate politică”, susține politicianul.

„În acest moment, cu situația actuală, nu ne gândim la noi investiții acolo. Chiar și în Europa, până când nu vom avea o oarecare claritate în ceea ce privește stabilitatea situației… Ei bine, nu întreaga Europă, dar zonele în care simțim că există anumite tensiuni sau că am putea avea vreun risc politic, pentru că trebuie să privim situația din toate dimensiunile”, a declarat Al-Thani în timpul Forumului de la Doha.

Autoritatea de Investiții din Qatar (QIA) are investiții considerabile în gigantul petrolier rus Rosneft, despre care Al-Thani a spus că nu vor crește deocamdată.

În timp ce poziția Qatarului este împotriva oricărui act de agresiune sau a folosirii puterii împotriva unei țări suverane, emirul spune că și-a păstrat deschise canalele de comunicare cu toate părțile.

El a declarat că vorbește frecvent cu omologii săi din Rusia și Ucraina pentru „a oferi ajutorul sau contribuția sa astfel încât să detensioneze situația și să pună capăt acestui război”, iar, recent, s-a aflat la Moscova, unde s-a întâlnit cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

The post Qatar nu intenționează să facă noi investiții în Rusia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code