Flux-stiri

Rusia afirmă că sancțiunile Occidentului creează o „problemă” pentru acordul nuclear cu Iranul

  • Lavrov a precizat că, în cadrul acordului, Rusia și China vor avea permisiunea de a ajuta Iranul să își dezvolte programele nucleare civile.
  • „Există încă mai multe subiecte asupra cărora colegii noștri iranieni doresc mai multă claritate și considerăm că acestea sunt cereri corecte”, a declarat Lavrov.

Rusia a declarat sâmbătă că sancțiunile occidentale impuse din cauza conflictului din Ucraina au devenit o piedică pentru acordul nuclear cu Iranul, avertizând Occidentul că interesele naționale rusești vor trebui luate în considerare.

Iranul a declarat sâmbătă că a convenit o foaie de parcurs cu organismul de supraveghere nucleară al ONU pentru a rezolva toate întrebările cu privire la programul nuclear al țării până la sfârșitul lunii iunie, o mișcare considerată ca fiind cel mai recent impuls pentru a revigora acordul nuclear încheiat de Teheran în 2015 cu puterile globale.

Însă ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că sancțiunile impuse Rusiei au creat o „problemă” din perspectiva Moscovei.

Totul ar fi fost în regulă, dar acea avalanșă de sancțiuni agresive care au izbucnit din partea Occidentului – și care înțeleg că nu s-a oprit încă – cer înțelegere suplimentară din partea avocaților mai presus de toate”, a declarat Lavrov.

Lavrov a declarat că Rusia a dorit o garanție scrisă din partea Statelor Unite că comerțul, investițiile și cooperarea tehnico-militară a Rusiei cu Iranul nu vor fi împiedicate în niciun fel de sancțiuni.

„Vrem un răspuns – un răspuns foarte clar – avem nevoie de o garanție că aceste sancțiuni nu vor atinge în niciun fel regimul relațiilor comercial-economice și de investiții care este prevăzut în Planul comun de acțiune cuprinzător”, a declarat Lavrov.

Lavrov a precizat că, în cadrul acordului, Rusia și China vor avea permisiunea de a ajuta Iranul să își dezvolte programele nucleare civile în conformitate cu normele de neproliferare. Sancțiunile nu ar putea afecta aceste proiecte, a spus Lavrov.

The post Rusia afirmă că sancțiunile Occidentului creează o „problemă” pentru acordul nuclear cu Iranul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code