NEWSNET

Flux-stiri

Scoaterea prezervativului fără acordul partenerului, pedepsită prin lege. Unde se întâmplă

  • Guvernatorul Californiei, Gavin Newsom, a semnat o lege care interzice scoaterea pe ascuns a prezervativului, adică fără consimțământul persoanei în timpul actului sexual.
  • Un asemenea act este considerat drept unul de violență civilă, potrivit noii legi, transmite Reuters.

Potrivit presei americane, este prima măsură de acest fel din SUA. Legea a trecut de Senatul american și de Adunarea Californiei fără opoziție, scrie Reuters, care citează o declarație a Cristinei Garcia, membră a Adunării și susținător al legislației.

Am lucrat la problema scoaterii pe ascuns a prezervativului din 2017 și sunt încântată că acum există o anumită tragere la răspundere a celor care fac acest lucru. Violența sexuală, în special asupra femeilor de culoare, este încontinuu băgată sub preș”, transmite Garcia într-un comunicat emis la adoptarea legii.

Garcia a citat un studiu efectuat de Universitatea Yale, care a descris acțiunea ca fiind „o violare gravă a demnității și autonomiei”, spunând că astfel de cazuri sunt în creștere și afectează femei și bărbați homosexuali.

Cei care sunt găsiți vinovați de scoaterea prezervativului fără consimțământ ar putea fi pasibili de sancțiuni generale, speciale și punitive, conform legislației statului.

The post Scoaterea prezervativului fără acordul partenerului, pedepsită prin lege. Unde se întâmplă appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor
Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

code