Flux-stiri

SUA: Liderul ISIS a fost ucis într-o operațiune din Siria

  • Liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a fost ucis de către americani.
  • El și familia sa au murit, dar trupele americane s-au întors nevătămate.
  • Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a spus că uciderea sa a avut ca scop protejarea „poporului american”, dar și a aliaților.

Liderul ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi, a murit, după ce el și familia sa au fost aruncați în aer. Incidentul a avut loc în timpul unei operațiuni americane antiteroriste, în nord-vestul Siriei.

Toți americanii s-au întors în siguranță de la operațiune”, a spus Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, relatează New York Times, după lichidarea fostului lider ISIS.

Un înalt oficial al administrației a spus că Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi a murit la începutul operațiunii, atunci când a explodat o bombă. Aceasta i-a ucis pe el și pe membrii propriei sale familii, inclusiv pe copii”. Conform grupului de apărare civiliă sirian, Căștile Albe, 13 persoane au fost ucise, incluzându-l și pe fostul lider ISIS.

Ce spune Joe Biden despre asasinarea fostului lider ISIS

Operațiunea americană care se desfășurase a avut loc în nord-vestul Siriei. În aceeași regiune, fostul lider al ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis de forțele speciale americane. Evenimentul a avut loc în urmă cu aproximativ trei ani.

„Aseară, la comanda mea, forțele militare americane din nord-vestul Siriei au întreprins cu succes o operațiune de combatere a terorismului, pentru a proteja poporul american și aliații noștri, dar și pentru a face din lume un loc mai sigur”, a spus Biden în cadrul unui comunicat, potrivit NDTV.

Secretarul de stat presă al Pentagonului, John Kirby, a spus ieri că misiunea a fost condusă de către Comandamentul Central al Statelor Unite ale Americii. Comandamentul este cel care controlează activitățile militare care se desfășoară în Orientul Mijlociu, dar și operațiunile.

În curând, președintele Joe Biden a spus că urmează să facă declarații despre cele întâmplate.

The post SUA: Liderul ISIS a fost ucis într-o operațiune din Siria appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code