Flux-stiri

SUA şi alte ţări reduc exporturile de tehnologie către statele care încalcă drepturile omului

Joe Biden pregăteşte „iniţiative” pentru a proteja Ucraina de un posibil atac al RusieiJoe Biden pregăteşte „iniţiative” pentru a proteja Ucraina de un posibil atac al Rusiei

  • Anunţul a fost făcut în cadrul Summitului pentru democraţie organizat de preşedintele american Joe Biden în perioada 9-10 decembrie.
  • Vineri, a fost dezvăluit numele ţărilor care s-au angajat să colaboreze în acest demers, adăugând că Franţa, Canada, Ţările de Jos şi Regatul Unit au sprijinit acest demers.
  • Scopul este de a contribui la stoparea regresului democratic şi a erodării drepturilor şi libertăţilor în întreaga lume. Lista de invitaţi la summit nu a inclus China sau Rusia.

Casa Albă a anunţat vineri că Australia, Danemarca şi Norvegia i se vor alătura într-un efort de a reduce exporturile de tehnologie către guvernele care folosesc produsele pentru represiune, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, Casa Albă a declarat că a format acest grup pentru a aborda „utilizarea abuzivă a anumitor tehnologii cu dublă utilizare care pot duce la încălcări ale drepturilor omului” şi pentru a se asigura că „tehnologiile critice şi emergente lucrează în favoarea şi nu împotriva societăţilor democratice”. Vineri, a dezvăluit numele ţărilor care s-au angajat să colaboreze cu ea în acest demers, adăugând că Franţa, Canada, Ţările de Jos şi Regatul Unit au sprijinit acest demers.

Anulțul a fost făcut în cadrul Summitului pentru Democrație

În următorul an de acţiune, ne angajăm să lucrăm pentru a stabili un cod de conduită scris, voluntar şi fără caracter obligatoriu, în jurul căruia statele care gândesc la fel ar putea să se angajeze din punct de vedere politic, să utilizeze instrumentele de control al exporturilor pentru a preveni proliferarea software-ului şi a altor tehnologii utilizate pentru a permite încălcări grave ale drepturilor omului„, au declarat ţările membre într-o declaraţie.

Anunţul a fost făcut în cadrul Summitului pentru democraţie organizat de preşedintele american Joe Biden în perioada 9-10 decembrie, cu scopul de a contribui la stoparea regresului democratic şi a erodării drepturilor şi libertăţilor în întreaga lume. Lista de invitaţi la summit nu a inclus China sau Rusia.

The post SUA şi alte ţări reduc exporturile de tehnologie către statele care încalcă drepturile omului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code