Flux-stiri

Sute de elevi riscă să rămână fără burse. Semnalul de alarmă tras de Consiliul Elevilor

Elevii ar putea rămâne fără burse, dacă nu se ia repede o decizie în aceste sens, spune Consiliul Național al Elevilor.

Aceștia trag un semnal de alarmă. Ei spun că în lipsa unei hotărâri legislative, administrațiile publice locale și unitățile de învățământ preuniversitar nu vor avea cadrul legal să acorde remunerațiile.

Astfel, sute de mii de elevi beneficiari ar fi în imposibilitatea de a primi bursele școlare aferente. Ba mai mult, cuantumul minim al acestora ar rămâne la fel pentru fiecare tip de brusă – doar 100 de lei.

Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă această decizie, tocmai în ideea în care cele patru tipuri de burse sunt făcute în așa fel încât să fie diferențiate în funcție de necesitățile elevilor beneficiari. Dacă ne plafonăm, nu ne uităm, de fapt, la fondul problemei și anume, faptul că fiecare tip de bursă are criterii de acordare diferite și nu vom putea să respectăm și să găsim soluții la problemele cu care elevii se confruntă zi de zi”, spune Robert Avram, secretar executiv la Consiliul Național al Elevilor.

Pe de altă parte, deși a început școala, bursele nu rămân neacordate, spune Sorin Ion, secretar de stat de la ministerul Educației. Vor urma mai multe consultări, explică el.

Avem timpul necesar pentru a stabilit cadrul legislativ pentru acordarea burselor, inclusiv pentru luna septembrie. Mai mult decât atât, în cursul săptămânii trecute am avut o întâlnire cu reprezentanții elevilor, în care am discutat despre modalitatea de acordare a burselor pentru anul școlar următor și am căzut de comun acord asupra unor principii generale”, afirmă Sorin Ion, secretar de stat în ministerul Educației.

The post Sute de elevi riscă să rămână fără burse. Semnalul de alarmă tras de Consiliul Elevilor appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code