Flux-stiri

Un ,,tigru asiatic” devine unul dintre cei mai mari exportatori de arme. Polonia îi cumpără obuzierele la prețul de 13 miliarde de dolari

  • Coreea de Sud produce obuziere K9 pentru state membre NATO ca Polonia.
  • Seulul este tot mai des amenințat cu invazia de către regimul de la Phenian.
  • Coreea de Sud ar putea egala marii exportatori mondiali de arme.

Cu un vecin agresiv cu care s-a războit în urmă cu șapte decenii și cu pericolul intensificat din partea Rusiei și Chinei, Coreea de Sud devine exportatorul de arme cu cea mai rapidă creștere din lume.

Exporturile militare sud-coreene au crescut cu 177% într-o perioadă de doar cinci ani. Analiștii susțin că în acest ritm, sud-coreenii s-ar putea lua la întrecere cu americanii. rușii și francezii.

Lucrătorii dintr-o fabrică Hanwha construiesc zeci de obuze K9 autopropulsate, potrivit Wall Street Journal.

DASL YOON , Reporter WSJ, declară:

,,Hanwha este cea mai mare companie de apărare din Coreea de Sud. Aceștia joacă un rol important în exporturile de arme ale Coreii de Sud”.

Acest lucru se datorează în mare parte Poloniei, un membru NATO cheie pe care le-a cumpărat ca parte al unui acord de 13,7 miliarde de dolari.

Analiștii militari spun că viteza crescută cu care lucrătorii le pot construi este un punct de vânzare major.

The post Un ,,tigru asiatic” devine unul dintre cei mai mari exportatori de arme. Polonia îi cumpără obuzierele la prețul de 13 miliarde de dolari appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code