Flux-stiri

Zelenski: Vor fi investigate crimele de război produse de ruși

  • Procurorii și judecătorii internaționali vor ajuta Ucraina să investigheze și să urmărească penal fiecare crimă comisă de invadatori pe teritoriul țării.
  • Scopul este de a aduce în fața justiției persoanele specifice care au declanșat și au participat în orice fel la războiul împotriva Ucrainei.
  • „Toți cei responsabili de astfel de atrocități vor fi trecuți într-o carte specială a catastrofelor”, a spus președintele Ucrainei.

În discursul său, Zelenski a anunțat că Ucraina va înființa un mecanism special de justiție care să investigheze și să urmărească penal fiecare crimă comisă de invadatori pe teritoriul țării. Ei vor fi găsiți și pedepsiți”, a mai declarat președintele.

Potrivit declarațiilor făcute de președintele Ucrainei, procurorii și judecătorii internaționali vor ajuta Ucraina în acest sens. Scopul este de a aduce în fața justiției persoanele specifice care au declanșat și au participat în orice fel la războiul împotriva Ucrainei.

Procuratura Generală, Poliția Națională, Ministerul Afacerilor Externe, SBU, serviciile de informații și alte structuri vor trebui să își îndrepte toate eforturile pentru ca mecanismul să funcționeze imediat. Fiecare autor al unor astfel de crime va fi înscris într-un registru special al călăilor, va fi găsit și pedepsit”, a declarat președintele.

„Lumea a văzut multe atrocități de război, în momente diferite și pe continente diferite. Dar a venit timpul să ne asigurăm că atrocitățile militare comise de forțele rusești sunt ultima manifestare a unui astfel de rău pe pământ. Toți cei responsabili de astfel de atrocități vor fi trecuți într-o carte specială a catastrofelor. Ei vor fi găsiți și pedepsiți”, a mai declarat președintele.

Zelenski: „Procesul de negociere este doar vorbe. Noi nu credem în nimeni”

Zelenski le-a adresat un nou mesaj ucrainenilor. Prin intermediul acestuia, președintele Ucrainei a vorbit despre ultimele evenimente petrecute.

„Procesul de negociere este doar vorbe. Forțele rusești se pregătesc pentru un atac în Donbas. Ne pregătim pentru asta”, a spus Zelenski. „Dacă cineva are impresia că poate angaja ZSU, mergeți pe câmpul de luptă! Astăzi a fost o zi activă din punct de vedere diplomatic”, a mai declarat acesta.

„S-a semnat decretul de demitere a ambasadorului ucrainean din Maroc, a renunțat și ambasadorul din Georgia. A acordat 122 de insurgenții cu onoruri de stat, dintre care 23 post-mortem”, a mai spus Zelenski.

The post Zelenski: Vor fi investigate crimele de război produse de ruși appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 2 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code