Flux-stiri

17 cazuri de posibilă infectare cu tulpina Omicron investigate în liga portugheză de fotbal

Palmeiras v Santos, Libertadores Cup Football, Rio de Janeiro, Brazil - 30 Jan 2021,Image: 587382242, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: noPalmeiras v Santos, Libertadores Cup Football, Rio de Janeiro, Brazil - 30 Jan 2021,Image: 587382242, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

  • Preşedintele lui Belenenes, Rui Pedro Soares, a declarat că este îngrijorat de faptul că cei din echipă ar putea fi infectați cu noua variantă Omicron.
  • Până în prezent, în Portugalia nu a fost raportat niciun caz din noua variantă COVID-19.
  • Răspunzând acuzaţiilor, liga portugheză de fotbal a declarat pentru agenţia de ştiri Lusa că nu a primit o cerere oficială de amânare a meciului.
  • Într-o declaraţie, Liga a precizat că va deschide o anchetă pentru a stabili responsabilităţile, în special „legate de respectarea protocoalelor sanitare”.

Liga portugheză de fotbal a anunţat duminică intenţia de a demara o investigaţie, pentru a stabili dacă meciul din acest weekend dintre Benfica şi Belenenses, o echipă afectată de un focar de COVID-19, a respectat normele de sănătate. Există suspiciunea că ar fi vorba de noua tulpină sud africană.

Meciul din Primeira Liga, disputat sâmbătă de Benfica la Belenenses a fost abandonat pe fondul unor scene extraordinare, după ce gazdele, afectate de COVID-19, nu au putut alinia la start un 11 complet, regulametul prevăzând că pe foaia de joc trebuie să fie cel puţin 9 jucători – inclusiv doi portari.

Benfica a profitat de superioritatea numerică pentru a marca şapte goluri până la pauză, înainte ca Belenenses să revină de la vestiare cu doar şapte jucători, pentru a doua repriză.

Au intrat pe teren confirmați pozitiv la testul COVID

Meciul a fost apoi întrerupt la două minute după ce a început repriza, când Joao Monteiro, un portar care evolua la mijlocul terenului, s-a aşezat la pământ, incapabil să continue, obligându-l pe arbitru să abandoneze jocul, care nu poate continua fără un minim de şapte jucători.

În urma testelor COVID-19 efectuate de echipă la începutul săptămânii, un total de 17 cazuri au fost raportate în rândul jucătorilor şi personalului de la Belenenses, a declarat preşedintele clubului, Rui Pedro Soares, într-o conferinţă de presă sâmbătă, înainte de meci, citat de Reuters.

La scurt timp după meci, preşedinţii de la Benfica şi Belenenses au declarat într-o nouă conferinţă de presă că nu au avut de ales decât să joace meciul, altfel riscau o „neprezentare nejustificată”. Aceştia au acuzat Liga, pentru că nu a permis amânarea meciului.

Președintele echipei, îngrijorat că ar putea fi infectați cu noua tulpină

Unul dintre jucătorii de la Belenenses, fundaşul Cafu Phete, a fost depistat pozitiv la testul COVID-19, după ce s-a întors în Portugalia săptămâna trecută, de la o convocare la echipa naţională a Africii de Sud.

Preşedintele lui Belenenes, Rui Pedro Soares, a declarat că este îngrijorat de faptul că cei din echipă ar putea fi infectați cu noua variantă Omicron.

Până în prezent, în Portugalia nu a fost raportat niciun caz din noua variantă COVID-19.

Răspunzând acuzaţiilor, liga portugheză de fotbal a declarat pentru agenţia de ştiri Lusa că nu a primit o cerere oficială de amânare a meciului.

Într-o declaraţie, Liga a precizat că va deschide o anchetă pentru a stabili responsabilităţile, în special „legate de respectarea protocoalelor sanitare”.

Liga a convocat, de asemenea, întâlniri de urgenţă cu guvernul şi autoritatea sanitară DGS, pentru a obţine informaţii despre protocolul COVID-19 în vigoare.

Fără a oferi mai multe detalii, DGS a declarat că nu comentează meciurile de fotbal. Un purtător de cuvânt al DGS a declarat pentru Reuters că nu depinde de autoritatea sanitară să amâne un meci, ci doar să evalueze situaţia COVID-19 şi să implementeze măsuri, cum ar fi autoizolarea, pentru a opri răspândirea.

The post 17 cazuri de posibilă infectare cu tulpina Omicron investigate în liga portugheză de fotbal appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 11 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code