Flux-stiri

Valeriu Gheorghiţă a anunțat ce categorie de persoane vor face 4 doze de vaccin

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că joi a fost definitivată lista categoriilor de pacienţi pentru care se va recomanda vaccinarea cu trei doze iniţiale şi apoi una de rapel.Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că joi a fost definitivată lista categoriilor de pacienţi pentru care se va recomanda vaccinarea cu trei doze iniţiale şi apoi una de rapel.

  • Coordonatorul campaniei de vaccinare a definitivat lista categoriilor de pacienți eligibili pentru 4 doze de vaccin.
  • Categorii de pacienți eligibili: pacienți oncologici, pacienți cu imunodeficiență dobândită și imunodeficiență congenitală.
  • Acești pacienți vor primi recomandare de trei doze inițiale.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a anunţat că joi a fost definitivată lista categoriilor de pacienţi pentru care se va recomanda vaccinarea cu trei doze iniţiale şi apoi una de rapel.

„Astăzi am definitivat acele categorii de afecţiuni care vor avea recomandare de trei doze de la început. Sunt pacienţii cu transplant, care sunt în curs de terapie imunosupresoare, pacienţii oncologici, care au cancere în tratament imunosupresor sau cu cancere avansate, indiferent că au sau nu tratament pentru boala oncologică. O a treia categorie este cea a persoanelor cu imunodeficienţă dobândită, cu infecţie HIV sau în stadiul de SIDA, mai sunt pacienţii care pentru divese afecţiuni fac traamente care reduc răspunsul imun, tratamente cu cortizoni sau terapiile biologice, şi mai este o ultimă categorie a imunodeficienţelor congenitale, cele cu care ne naştem”, a spus Valeriu Gheorghiţă, la Digi24.

Valeriu Gheorghiță: aceste categorii vor primi recomandare de trei doze iniţiale

„În această situaţie, persoana respectivă va avea o recomandare de la medicul specialist şi se va prezenta la centrul de vaccinare şi va primi o schemă cu trei doze: la momentul zero, la 3 săptămâni sau la o lună dacă vorbim de Pfizer sau Moderna, şi la încă o lună indiferent de tipul de vaccin. (…) Este foarte probabil ca aceste categorii de persoane, care primesc de la început trei doze, să aibă şi ele nevoie, ca restul populaţiei, de un rapel, pentru că obiectivul celor trei doze iniţiale este de a creşte protecţia iniţială, nu neapărat de a păstra o protecţie de durată. S-a observat că cei din aceste categorii după două doze de vaccin aveau un răspuns imun în anticorpi estimat la circa 40-50%, spre deosebire de celelalte categorii de persoane, unde aveam un răspuns de 80%”, a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta susţine că această recomandare cu trei doze este aprobată doar pentru vaccinruile pe bază de ARN mesager.

„Foarte probabil că după şase luni vor avea nevoie de această doză de rapel, care este considerată o doză 4”, a adăugat Gheorghiţă.

The post Valeriu Gheorghiţă a anunțat ce categorie de persoane vor face 4 doze de vaccin appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code