Flux-stiri

7 din 10 românce nu au timp pentru relaxare. Curăţenia, gătitul, jobul şi creşterea copiilor le ocupă toată ziua

relaxare femeirelaxare femei

  • 7 din 10 românce nu au timp suficient pentru odihnă şi relaxare.
  • În schimb, româncelor le place să gătească şi să facă curat, doar 7% nu gătesc deloc.
  • Referitor la responsabilităţile casnice în cuplu, doar 14% împart programul de curăţenie cu partenerul.

Cu o majoritate de 76%, româncele consideră că nu au suficient timp liber pentru odihnă şi relaxare. 5 din 10 românce dedică peste 5 ore pe săptămână curăţeniei şi doar 1,93% au declarat că nu se ocupă de menţinerea curăţeniei în casă, pentru că au ajutor.

Din acestea, 44% au declarat că dedică o oră sau mai puţin pe zi exclusiv relaxării, apelând la vizionarea filmelor şi serialelor, mers la sală, citit, plimbare în natură, ieşiri cu prietenii.

În ceea ce priveşte orele necesare de somn pentru o viaţă sănătoasă, doar 16% au declarat că reuşesc să doarmă între 7 şi 9 ore pe noapte, necesarul recomandat pentru un somn sănătos al unui adult.

Chestionarul, iniţiat de Morphy Richards pentru a identifica modurile în care româncele se raportează la odihnă, confirmă că femeile sunt cele care îşi însuşesc o mare parte din responsabilităţile casnice şi caută moduri de a-şi uşura munca „invizibilă” precum gătitul, curăţenia sau îngrijirea copiilor.

În ceea ce priveşte timpul dedicat gătitului şi pregătirii meselor, jumătate din respondenţi au declarat că aleg să combine gătitul o dată pe săptămână cu mâncatul în oraş, în familie şi doar 7% este ponderea celor care nu gătesc deloc.

Când vine vorba de responsabilităţile casnice în cuplu, doar 14% împart programul de curăţenie cu partenerul. Momentele zilei pe care româncele le dedică relaxării sunt variate, majoritatea (34%) considerând servirea cafelei de dimineaţa momentul lor de linişte, în care nu sunt solicitate. Un procent asemănător dintre respondenţi declară că reuşesc să îşi dedice timp pentru divertisment şi relaxare doar seara, după programul de muncă.

O descoperire interesantă este faptul că 9 din 10 românce nu consideră pauza de masă de la birou un moment de relaxare, iar o pondere de 17% declară că reuşesc să se relaxeze şi să se odihnească doar atunci când dorm.

The post 7 din 10 românce nu au timp pentru relaxare. Curăţenia, gătitul, jobul şi creşterea copiilor le ocupă toată ziua appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code