Flux-stiri

Statuia de 4.500 de ani a unei zeițe canaanite, găsită de un fermier din Gaza

  • Zeița canaanite reprezenta frumusețea, dragostea și războiul.
  • Statuia a fost construită în cinstea zeiței Anat, la sfârșitul epocii bronzului.
  • În prezent, statuia lui Anat este expusă în Qasr al-Basha, unul dintre muzeele din regiune.

Un fermier din Gaza a făcut o descoperire istorică, atunci când a scos la iveală statuia de 4.500 de ani a unei zeițe canaanite ce reprezenta frumusețea, dragostea și războiul.

Statuia a fost construită în cinstea zeiței Anat, la sfârșitul epocii bronzului. Descoperirea făcută de fermier reamintește faptul că fâșia Gaza a fost, la bază, o așezare canaanită, conform BBC. Statuia are o înălțime de 22 de cm, iar Anat purta pe cap o coroană de șarpe.

„Am găsit-o din întâmplare. Era noroios și am spălat-o cu apă. Ne-am dat seama că este un lucru prețios, dar nu știam că are o valoare arheologică atât de mare. Îi mulțumim lui Dumnezeu și suntem mândri că a rămas pe pământul nostru, în Palestina, încă de pe vremea canaaniților”, a spus fermierul Nidal Abu Eid.

În prezent, statuia lui Anat este expusă în Qasr al-Basha, unul dintre muzeele din regiune. Artefactul a fost dezvăluit în cadrul unei conferințe de presă.

Statuia a fost atent examinată

În cadrul evenimentului, Jamal Abu Rida de la Ministerul Turismului și al Antichităților, condus de Hamas, a spus că statuia este „rezistentă în fața timpului” și a primit o examinare atentă din partea experților.

„Astfel de descoperiri dovedesc că Palestina are civilizație și istorie și nimeni nu poate nega sau falsifica această istorie. Acesta este poporul palestinian și civilizația sa antică”, a spus Jamal Abu Rida de la Ministerul Turismului și al Antichităților.

Hamas, o organizație militantă islamistă, a primit acuzații conform cărora ar fi distrus rămășițele unui mare oraș canaanit fortificat, Tell al-Sakan. Sit-ul a fost înlocuit cu locuințe și cu baze militare în partea de sud a fâșiei Gaza.

The post Statuia de 4.500 de ani a unei zeițe canaanite, găsită de un fermier din Gaza appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code