Flux-stiri

Un fost soldat britanic a fost „împuşcat mortal” în oraşul ucrainean Severodoneţk, potrivit familiei acestuia

  • Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forţelor ruseşti în oraşul ucrainean Severodoneţk, a anunţat familia acestuia.
  • Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când „după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”.
  • Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Un fost soldat britanic a fost „împuşcat mortal” în luptele din Severodoneţk. Jordan Gatley a servit în armata britanică până în martie, când „după o analiză atentă… a plecat în Ucraina pentru a ajuta”, a scris tatăl său pe Facebook.

Un fost soldat britanic a murit luptând împotriva forţelor ruseşti în oraşul ucrainean Severodoneţk, a anunţat familia acestuia.

Jordan Gatley a părăsit armata britanică în martie „pentru a-şi continua cariera de soldat în alte domenii” şi a zburat în Ucraina, la scurt timp după aceea, pentru a ajuta la respingerea forţelor ruseşti şi pentru a antrena soldaţi ucraineni.

Anunţând vestea pe Facebook, tatăl său, Dean, a scris: „Ieri (10/06/22) am primit vestea devastatoare că fiul nostru, Jordan, a fost împuşcat şi ucis în oraşul Severodoneţk, Ucraina”.

Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth şi Dezvoltare a confirmat că „sprijină familia unui bărbat britanic care a murit în Ucraina”.

„Echipa sa spune că toţi l-au iubit, la fel ca şi noi şi că a făcut o diferenţă masivă în vieţile multor oameni, nu numai în calitate de soldat, ci şi prin antrenarea forţelor ucrainene. Jordan şi echipa sa erau foarte mândri de munca pe care o făceau şi îmi spunea adesea că misiunile în care mergeau erau periculoase, dar necesare”, a declarat tatăl său.

Postarea lui Gatley, scrisă sâmbătă târziu, a fost întâmpinată cu sute de mesaje de condoleanţe.

Este al doilea britanic care moare în Ucraina de la începutul războiului

Scott Sibley, în vârstă de 36 de ani, a murit la sfârşitul lunii aprilie şi era, de asemenea, un fost membru al forţelor armate britanice.

Oraşul Severodoneţk a devenit principalul punct de concentrare a ofensivei ruseşti din ultimele săptămâni. Este una dintre ultimele zone din regiunea ocupată Lugansk din estul ţării care se află încă sub control ucrainean.

The post Un fost soldat britanic a fost „împuşcat mortal” în oraşul ucrainean Severodoneţk, potrivit familiei acestuia appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code