Flux-stiri

Preocupările de securitate ale Turciei sunt legitime, a spus șeful NATO

  • Preocupările de securitate exprimate de Turcia în opoziţia sa faţă de cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei sunt legitime.
  • „Trebuie să ne amintim şi să înţelegem că niciun aliat NATO nu a suferit mai multe atacuri teroriste decât Turcia”, a declarat Stoltenberg, folosind pronunţia turcească a numelui ţării, aşa cum preferă Turcia şi preşedintele său Tayyip Erdogan.
  • Stoltenberg şi preşedintele finlandez Sauli Niinisto au declarat că discuţiile cu Turcia vor continua, dar nu au dat niciun indiciu privind progresul negocierilor.

Preocupările de securitate exprimate de Turcia în opoziţia sa faţă de cererile de aderare la NATO ale Finlandei şi Suediei sunt legitime, a declarat duminică secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în timpul unei vizite în Finlanda.

„Acestea sunt preocupări legitime. Este vorba despre terorism, este vorba despre exporturi de arme”, a declarat Stoltenberg într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele finlandez Sauli Niinisto, în timp ce îl vizita la reşedinţa sa de vară din Naantali, Finlanda.

Suedia şi Finlanda au solicitat luna trecută să se alăture alianţei occidentale de apărare, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Dar s-au confruntat cu opoziţia Turciei, care le-a acuzat că susţin şi adăpostesc militanţi kurzi şi alte grupuri pe care le consideră terorişti.

Stoltenberg a declarat că Turcia este un aliat-cheie pentru alianţă datorită poziţiei sale strategice la Marea Neagră, între Europa şi Orientul Mijlociu şi a citat sprijinul pe care l-a oferit Ucrainei de când Rusia a trimis trupe în ţara vecină, la 24 februarie.

„Trebuie să ne amintim şi să înţelegem că niciun aliat NATO nu a suferit mai multe atacuri teroriste decât Turcia”, a declarat Stoltenberg, folosind pronunţia turcească a numelui ţării, aşa cum preferă Turcia şi preşedintele său Tayyip Erdogan.

Stoltenberg şi Niinisto au declarat că discuţiile cu Turcia vor continua, dar nu au dat niciun indiciu privind progresul negocierilor.

„Summitul de la Madrid nu a fost niciodată un termen limită”, a declarat Stoltenberg, referindu-se la o reuniune NATO de la Madrid de la sfârşitul lunii iunie.

The post Preocupările de securitate ale Turciei sunt legitime, a spus șeful NATO appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code