Flux-stiri

Cercetările au arătat că există 4 moduri prin care pot fi inversate daunele cauzate de stres asupra organismului

  • Cu toții am auzit afirmația „Stresul te poate ucide” și deși poate părea puțin exagerată, ea reflectă adevăratul impact pe care stresul îl are asupra organismului. 
  • Stresul este o parte normală a existenței noastre, corpul nostru fiind conceput și echipat pentru a gestiona această reacție.
  • Fără perioade de odihnă și recuperare în urma stresului repetat, organismul devine stresat cronic, ceea ce poate duce la deteriorări și boli.

Cu toții am auzit afirmația „Stresul te poate ucide” și deși poate părea puțin exagerată, ea reflectă adevăratul impact pe care stresul îl are asupra organismului. 

Cu responsabilități tot mai mari și schimbări constante, stresul este o parte normală a existenței noastre. Potrivit Clinicii Cleveland, corpul nostru este conceput și echipat pentru a gestiona stresul.

Stresul joacă un rol important în adaptarea organismului la situații noi. Acesta face ca organismul să intre într-o stare de „luptă sau fugă” care modifică ritmul cardiac, respirația, vederea sau orice este necesar pentru a depăși o situație urgentă.

Cu toate acestea, stresul repetat, cauzat de solicitările de la locul de muncă și de acasă, poate avea efecte negative asupra sănătății, provocând simptome precum durerea și tensiunea arterială ridicată.

Fără perioade de odihnă și recuperare în urma stresului repetat, organismul devine stresat cronic, ceea ce poate duce la deteriorări și boli, conform Clinii Cleveland.

Potrivit unui studiu publicat în 2017 în „Frontiers in Human Neuroscience”, 75-90% dintre bolile umane sunt legate de răspunsul organismului la stres.

Dr. Aoife O’Donovan, profesor asociat de psihiatrie la Universitatea din California-San Francisco (UCSF), a declarat pentru „mindbodygreen”„putem avea situații care să accelereze îmbătrânirea celulelor noastre, dar, apoi, putem să oprim aceste procese și poate să anulăm sau să inversăm parțial unele dintre aceste efecte”.

Există patru moduri, susținute de cercetări, prin care putem inversa daunele cauzate de stresul cronic, potrivit „mindbodygreen”. Una dintre cele mai ușoare modalități de a ne recupera de stres este prin somn. Un somn adecvat permite corpului și creierului nostru să se recupereze din starea inflamată care apare în timpul stresului cronic.

În al doilea rând, cercetările au arătat că exercițiile fizice regulate reduc impactul pe care stresul îl are asupra organismului. În al treilea rând, o alimentație sănătoasă creează mediul potrivit pentru ca celulele să se recupereze de la stres și inflamație.

În al patrulea rând, petrecerea timpului în cadrul unor relații care sunt satisfăcătoare și pozitive poate contribui la diminuarea îmbătrânirii biologice datorate stresului. O’Donovan a remarcat că relațiile de prietenie sănătoase ne fac să ne simțim mai siguri și mai în siguranță. 

Deși este mai ușor de spus decât de făcut, trăirea unei vieți echilibrate este cheia pentru a inversa daunele cauzate de stres.

The post Cercetările au arătat că există 4 moduri prin care pot fi inversate daunele cauzate de stres asupra organismului appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code