Flux-stiri

Vladimir Putin, discurs de Ziua Victoriei în Rusia: „Țările NATO nu au vrut să ne asculte. Aveau planuri complet diferite, iar noi am văzut acest lucru”

  • Vladimir Putin și-a început discursul de la parada de Ziua Victoriei comparându-i pe cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial și în alte războaie cu cei implicați în așa-numita „operațiune specială” din Ucraina.
  • Adresându-se militarilor Rusiei, el le-a spus acestora că „astăzi luptați pentru poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei, patria noastră”.
  • Putin nu a scutit statele occidentale de comentarii, astfel că, el le-a acuzat pe acestea de „abolirea a mii de ani de valori tradiționale”.

Vladimir Putin și-a început discursul de la parada de Ziua Victoriei comparându-i pe cei care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial și în alte războaie cu cei implicați în așa-numita „operațiune specială”, începută la 24 februarie în Ucraina.

El a continuat vorbind despre „garanții de securitate” și despre infrastructura NATO.

Țările NATO nu au vrut să ne asculte, ceea ce înseamnă că, de fapt, aveau planuri complet diferite, iar noi am văzut acest lucru. În mod deschis, se făceau pregătiri pentru o altă operațiune punitivă în Donbas, invazia teritoriilor noastre istorice, inclusiv a Crimeei”, a declarat Vladimir Putin.

Adresându-se militarilor Rusiei, el a spus că aceștia „luptă pe pământul lor, pentru poporul lor din Donbas, așa cum au luptat cândva vechii prinți ruși, Rumyantsev, Potemkin și Suvorov, Sidor Kovpak și generalul Vatutin„. De altfel, la paradă au participat și ocupanții din Donbas.

Astăzi luptați pentru poporul nostru din Donbas, pentru securitatea Rusiei, patria noastră”, a declarat Vladimir Putin în discursul său de Ziua Victoriei.

Liderul rus nu a uitat să menționeze Occidentul, pe care l-a acuzat de „abolirea a mii de ani de valori tradiționale”.

„În ciuda dezacordurilor în relațiile internaționale, Rusia a susținut întotdeauna crearea unui sistem de securitate egal și indivizibil, un sistem care este vital pentru întreaga comunitate internațională. În luna decembrie a anului trecut, am propus încheierea unui acord privind garanțiile de securitate. Rusia a făcut apel la Occident să intre într-un dialog onest, în căutarea unor soluții de compromis rezonabile, să țină cont de interesele celuilalt. Totul a fost în zadar”, a declarat președintele rus în discursul său.

Armata ucraineană a declarat între timp că patru rachete Onyx de înaltă precizie lansate din peninsula Crimeea, controlată de Rusia, au lovit zona Odesa din sudul Ucrainei, dar nu a oferit alte detalii.

Anterior, oficialii occidentali au avertizat că Putin ar fi putut folosi ziua de 9 mai pentru a declara oficial război Ucrainei, pentru a înăbuși presupusa indignare resimțită de militarii ruși în legătură cu eșecurile asaltului său în această țară.

The post Vladimir Putin, discurs de Ziua Victoriei în Rusia: „Țările NATO nu au vrut să ne asculte. Aveau planuri complet diferite, iar noi am văzut acest lucru” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 3 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code