Flux-stiri

LIVE UPDATE. Cincizeci și trei de zile de invazie. Zelenski: „Rusia încearcă, în mod deliberat, să-i distrugă pe toți cei care se află în Mariupol”

  • Președintele ucrainean califică situația din Mariupol drept „inumană” și promite să reconstruiască națiunea.
  • Transporturile din ultimul pachet de asistență de securitate al administrației Biden pentru Ucraina „au început să sosească”.

ORA 02:00

CEO WCK: O rachetă lovește restaurantul partener al World Central Kitchen din Harkov, rănind patru angajați

Un restaurant în parteneriat cu organizația celebrului bucătar umanitar global, José Andrés, World Central Kitchen, a fost lovit de o rachetă în Harkov, Ucraina, rănind patru angajați, a declarat, sâmbătă ,Nate Mook, directorul general al WCK.

El a descris scena ca fiind una de „brutalitate oribilă”.

Într-o înregistrare video postată pe Twitter, Mook se afla în fața clădirii care a primit ceea ce el a spus că a fost o „lovitură puternică” de o rachetă care a lăsat „pagube imense” și „o duzină de mașini arse”. Bucătăria a suferit, de asemenea, pagube, potrivit lui Mook, care a precizat că nimeni nu a fost ucis în restaurant, dar că o persoană a fost ucisă în urma loviturii.

CNN nu a confirmat, în mod independent, decesul.

ORA 01:00

Ministerul rus al Apărării susține că a doborât un avion de transport militar ucrainean

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a afirmat, sâmbătă, într-un comunicat, că armata rusă a doborât un avion de transport militar ucrainean care transporta echipament militar din țările occidentale.

În declarație se precizează că „un avion militar ucrainean de transport a fost doborât în aer”, în regiunea Odesa, în timp ce „livra un lot mare de arme furnizate Ucrainei de către țările occidentale”.

CNN nu a putut verifica afirmația și a contactat Pentagonul pentru comentarii.

Rusia a afirmat că a distrus mai multe aeronave militare ucrainene decât se știa că se aflau în inventarul Ucrainei, potrivit informațiilor din surse deschise.

Oficial Casa Albă: Livrările de asistență de securitate americană pentru Ucraina sosesc

Transporturile din ultimul pachet de asistență de securitate al administrației Biden pentru Ucraina „au început să sosească”, a declarat, sâmbătă, un oficial de la Casa Albă pentru CNN.

Președintele Biden a aprobat, săptămâna aceasta, un pachet suplimentar de arme, muniții și asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de 800 de milioane de dolari.

Pentru prima dată, SUA au fost de acord să furnizeze Kievului tipurile de capacități de mare putere pe care unii oficiali ai administrației Biden le considerau, în urmă cu câteva săptămâni, ca fiind un risc prea mare de escaladare, inclusiv 11 elicoptere Mi-17; 18 tunuri Howitzer de 155 mm și încă 300 de drone Switchblade.

Vineri, un oficial de rang înalt din domeniul apărării a declarat, pentru CNN, că primul zbor de arme și echipamente ar urma să sosească în regiune în următoarele 24 de ore și va fi preluat la graniță de ucraineni și dus în țară.

Transportul de 800 de milioane de dolari ridică suma totală a asistenței militare pe care SUA a acordat-o Ucrainei la peste 3 miliarde de dolari.

Președintele ucrainean califică situația din Mariupol drept „inumană” și promite să reconstruiască națiunea

În ultimul său discurs video, de sâmbătă, adresat poporului ucrainean, președintele Volodimir Zelenski, a abordat situația din orașul-port Mariupol, aflat sub asediu și a promis un viitor mai bun după încheierea ostilităților.

Zelenski a declarat că „situația din Mariupol rămâne cât se poate de gravă. Pur și simplu inumană”.

„Rusia încearcă, în mod deliberat, să-i distrugă pe toți cei care se află în Mariupol”, a spus el.

Se estimează că aproximativ 100.000 de persoane au rămas în Mariupol și în împrejurimile sale imediate, care se află în mare parte sub control rusesc, iar trupele ucrainene sunt limitate la focare de rezistență.

TASS: Ministerul rus al Apărării publică o înregistrare video cu comandantul Marinei Militare întâlnindu-se cu echipajul navei Moskva

Comandantul-șef al marinei ruse, amiralul Nikolai Evmenov, s-a întâlnit cu echipajul crucișătorului cu rachete ghidate, Moskva, în Sevastopol, potrivit agenției de știri rusești de stat TASS, care citează Ministerul Apărării.

TASS a publicat, sâmbătă, o înregistrare video a Ministerului Apărării care arată ceea ce a fost descris ca fiind ofițeri și marinari ai navei de război scufundate, care stau în formație pe două rânduri de adâncime.

Numărul de marinari din formație nu a fost clar. Armata rusă nu a publicat nicio informație despre victimele de la bordul navei Moskva, care s-a scufundat, joi, în Marea Neagră. Nu era clar câți membri ai echipajului se aflau la bord sau câți au supraviețuit.

Moskva era nava amiral a flotei rusești din Marea Neagră. Ucraina a susținut că a lovit crucișătorul cu rachete anti-navă, în timp ce armata rusă a recunoscut doar că nava s-a scufundat după un incendiu la bord și detonarea muniției.

Evmenov a declarat că marinarii conscriși de pe Moskva vor fi eliberați din serviciu în conformitate cu legea, în perioada mai-iulie, potrivit TASS.

ORA 00:00

Primarul din Sankt Petersburg: Generalul rus Vladimir Frolov a fost ucis în Ucraina

Al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, a anunțat, sâmbătă, într-un comunicat de condoleanțe, moartea unui general rus în Ucraina.

Orașul și-a exprimat condoleanțele pentru comandantul adjunct al Armatei a 8-a a Rusiei, generalul-maior, Vladimir Frolov, care a murit în Ucraina în această săptămână, a anunțat biroul de presă al primarului într-un comunicat.

Primarul din Sankt Petersburg, Alexander Beglov, a participat la înmormântare, care a avut loc, sâmbătă, la cimitirul istoric Serafimovskoe, se arată în comunicat.

„Astăzi ne luăm rămas bun de la un adevărat erou”, a spus Beglov, potrivit comunicatului. „Vladimir Petrovici Frolov a avut o moarte eroică în lupta cu naționaliștii ucraineni. El și-a sacrificat viața pentru ca femeile, copiii și bătrânii din Donbas să nu mai audă exploziile bombelor. Pentru ca ei să nu mai aștepte moartea și, plecând de acasă, să își ia rămas bun ca și cum ar fi pentru ultima dată”.

CNN nu a putut confirma circumstanțele morții lui Frolov. Mai mulți ofițeri ruși de rang înalt au fost uciși în Ucraina.

Prințul Harry: „Lumea este unită” cu Ucraina

În timpul unui discurs rostit, sâmbătă, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Invictus de la Haga, prințul Harry a declarat că „lumea este unită” cu Ucraina.

Vorbind despre militarii ucraineni care au călătorit în Olanda pentru a concura, el a spus: „Mi-ați spus ieri de ce ați decis să vă alăturați nouă, în ciuda tuturor șanselor. Ați spus că ați venit să fiți pe această scenă globală, nu doar pentru a vă arăta puterea, ci și pentru a spune adevărul vostru, adevărul despre ceea ce se întâmplă în țara voastră”.

Prințul Harry a fost însoțit de soția sa, Meghan, ducesa de Sussex. Jocurile Invictus, care se vor desfășura până vinerea viitoare, fuseseră amânate timp de doi ani din cauza pandemiei de coronavirus.

The post LIVE UPDATE. Cincizeci și trei de zile de invazie. Zelenski: „Rusia încearcă, în mod deliberat, să-i distrugă pe toți cei care se află în Mariupol” appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 13 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code