Flux-stiri

O universitate de top din Franța interzice utilizarea ChatGPT pentru a preveni plagiatul

  • Institutul de Studii Politice din Paris a interzis ChatGPT pentru a preveni frauda și plagiatul.
  • ChatGPT este un program gratuit care generează texte originale despre aproape orice subiect.
  • ChatGPT a fost deja interzis în unele școli publice din New York și Seattle.

Institutul de Studii Politice din Paris (Sciences Po), una dintre universitățile de top din Franța, a interzis utilizarea ChatGPT, un chatbot bazat pe inteligență artificială, pentru a preveni frauda și plagiatul, potrivit Reuters.

ChatGPT este un program gratuit care generează texte originale despre aproape orice subiect ca răspuns la o solicitare, inclusiv articole, eseuri, glume și chiar poezii, ceea ce a stârnit îngrijorări în toate industriile cu privire la plagiat.

Universitatea a anunțat că a trimis un e-mail tuturor studenților și facultăților, anunțând interzicerea ChatGPT și a tuturor celorlalte instrumente bazate pe inteligență artificială la Sciences Po.

„Fără o referențiere transparentă, studenților le este interzis să folosească software-ul pentru producerea oricărei lucrări scrise sau prezentări, cu excepția unor scopuri specifice de curs, cu supravegherea unui responsabil de curs” , a declarat Sciences Po, deși nu a precizat cum va urmări utilizarea.

ChatGPT a fost deja interzis în unele școli publice din New York și Seattle, potrivit presei americane, în timp ce mai multe universități americane au anunțat că intenționează să facă mai puține evaluări la domiciliu și să ceară mai multe eseuri scrise de mână, precum și examene orale.

Sciences Po, al cărui campus principal se află la Paris, a adăugat că pedeapsa pentru utilizarea software-ului poate merge până la excluderea din instituție sau chiar din învățământul superior francez în ansamblu.

„Software-ul ChatGPT ridică întrebări importante pentru educatorii și cercetătorii din întreaga lume, în ceea ce privește frauda în general și, în special, plagiatul” , a declarat acesta .

Săptămâna trecută, Microsoft Corp a anunțat o nouă investiție de mai multe miliarde de dolari în OpenAI – laboratorul de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din spatele ChatGPT – bazându-se pe un pariu pe care l-a făcut pe OpenAI în urmă cu aproape patru ani, când a alocat un miliard de dolari pentru start-up-ul cofondat de Elon Musk de la Tesla și de investitorul Sam Altman.

The post O universitate de top din Franța interzice utilizarea ChatGPT pentru a preveni plagiatul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Vidjean Mihai – senior editor

Share this:

(Visited 26 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code