Flux-stiri

A treia doză de vaccin, doar cu ser pe bază de ARN mesager. Ce faci dacă te-ai vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson

Persoane care primește vaccinul anti-COVID.Persoane care primește vaccinul anti-COVID.

  • Persoanele care doresc să se vaccineze cu a treia doză de vaccin anti-COVID se pot programa în platforma ROVACCINARE.
  • Există două condiții importante pentru a primi doza cu numărul trei: persoanele să fie vaccinate deja cu primele două doze și să aibă 180 de zile trecute de la a doua doză de vaccin.
  • Vaccinurile puse la dispoziție sunt cele produse de Pfizer și Moderna.
  • Persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer& sau Moderna.

Data de 28 octombrie este prima zi de vaccinare cu a treia doză de vaccin anti-COVID în România. De luni, 27 septembrie 2021, cei care doresc să se vaccineze cu a treia doză se pot programa în platforma ROVACCINARE.

Vaccinurile puse la dispoziție sunt vaccinurile pe bază de ARN mesager, Pfizer și Moderna.

Condițiile pentru vaccinarea cu doza a treia

  • Trebuie să ai cele două doze de vaccin administrate;
  • Să ai 180 de zile trecute de la a doua doză de vaccin.

Ce fac persoanele care s-au vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson

A treia doză de vaccin se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Persoanele vaccinate cu AstraZeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Având în vedere că în România imunizarea cu Johnson&Johnson a început la data de 4 mai, pentru persoanele imunizate cu acest vaccin nu este necesară, la acest moment, administrarea dozei de rapel. Detaliile privind această recomandare vor fi stabilite în perioada următoare, pe măsură ce vor fi disponibile noi date științifice.

Citește și: DOCUMENT. Ghid de programare la vaccinarea anti-COVID cu a treia doză. Condițiile impuse.

The post A treia doză de vaccin, doar cu ser pe bază de ARN mesager. Ce faci dacă te-ai vaccinat cu AstraZeneca sau Johnson&Johnson appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code