Flux-stiri

Academia de Arte Frumoase din Franța denunță cenzura lucrărilor de nuditate pe rețelele de socializare

  • Academia de Arte Frumoase din Franța cere eliminarea cenzurii nudității pe Facebook și Instagram.
  • Facebook și Instagram nu fac diferența dintre artă și selfie-uri.
  • „Originea lumii”, de Gustave Courbet și „Libertatea conducând oamenii”, de Eugène Delacroix, au fost, deja, eliminate de pe Facebook, Twitter și Instagram.

Academia de Arte Frumoase din Franța denunță cenzura operelor de artă care prezintă nuditate pe platformele de socializare. Rețelele sociale nu fac diferența dintre artă și selfie-uri, spune Academia, într-un comunicat și cere să fie respectată și protejată libertatea de difuzare a informațiilor.

Academia de Arte Frumoase a protestat, miercuri, împotriva cenzurii lucrărilor pe rețelele de socializare, pentru că împiedică „considerabil” „promovarea artei pe aceste medii esențiale”.

Rețelele „nu permit nuditatea sau nuditatea sugerată” , „făcând, astfel, prin algoritmii lor, nicio diferență între opere de artă și selfie-uri și alte fotografii personale de nuduri pentru ca toți să le vadă” , protestează Academia, într-un comunicat de presă, citând exemple de lucrări cenzurate, precum picturile „Originea lumii” de Gustave Courbet sau „Libertatea conducând oamenii” de Eugène Delacroix.

Povestea celor două lucrări nedreptăție a făcut ocolul lumii. „Originea lumii” de Gustave Courbet și  „Libertatea conducând oamenii” de Eugène Delacroix au fost, deja, eliminate de pe Facebook, Twitter și Instagram. 

Această întrebare a agitat lumea artelor plastice în ultimii ani. Biroul de turism din Viena s-a remarcat, anul trecut, deschizând dezbaterea despre rolul algoritmilor și al giganților tehnologici în artă. 

Lucrări precum nudurile pictorului Egon Schiele sau picturile lui Modigliani, cenzurate pe rețelele de socializare, au găsit, grație Biroului de turism vienez, o a doua șansă pe platformele online, mai precis, pe platforma OnlyFans, cunoscută pentru conținutul său explicit sexual.

The post Academia de Arte Frumoase din Franța denunță cenzura lucrărilor de nuditate pe rețelele de socializare appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code