Flux-stiri

Activiștii pentru drepturile bărbaților, revoltați că legea le interzice să-și violeze soțiile

  • India este una dintre cele aproximativ 30 de țări din lume în care este încă legal ca un soț să își agreseze sexual soția.
  • Guvernul indian blochează o propunere de modificare a legii care ar incrimina violul marital, argumentând că aceasta ar „deschide drumul” pentru plângeri false.
  • Înalta Curte din Delhi este așteptată să pronunțe o hotărâre la sfârșitul acestei luni cu privire la posibilitatea ca violul marital să devină o infracțiune penală.

Activiștii pentru drepturile bărbaților, din India, sunt revoltați față de introducerea legii care le interzice să-și violeze soțiile. India este una dintre cele aproximativ 30 de țări din lume în care este încă legal ca un soț să își agreseze sexual soția, relatează The Telegraph.

„Violul în timpul căsătoriei este o practică foarte răspândită printre familiile din India, în special în cele în care soțiile sunt tinere mame, care nu posedă maturitatea necesară pentru a înțelege ce înseamnă consimțământul”, spune un ONG indian.

Societatea indiană este patriarhală, iar, în zonele rurale, mai sărace, se obișnuiește ca femeile să se mute cu soții și socrii lor, ceea ce le face vulnerabile la abuzuri.

Guvernul indian blochează o propunere de modificare a legii care ar incrimina violul marital, argumentând că aceasta ar „deschide drumul” pentru plângeri false. Guvernul a cerut instanței să respingă amendamentul propus, care ar urma să fie aplicat în întreaga țară, deoarece, potrivit acestuia, va determina femeile să depună plângeri false de viol împotriva soților lor.

Organizațiile pentru drepturile femeilor au reacționat, descriind actuala lege drept o „relicvă” a epocii coloniale, care nu își are locul în India modernă. Activistele pentru drepturile femeilor se confruntă cu o luptă dificilă pentru a schimba mentalitatea multor bărbați indieni.

Luni, un grup de bărbați a ieșit pe străzile din Bengaluru, considerat unul dintre cele mai progresiste orașe din țară. Activiștii pentru drepturile bărbaților au salutat poziția guvernului indian, iar cei de la Fundația „Salvați Familia Indiană” au organizat proteste în Bengaluru.

Guvernul indian este dornic să aplice legislația actuală pentru a atrage la urnele de vot alegătorii indieni majoritar bărbați, a spus Kavita Krishnan, secretar al „All India Progressive Women’s Association”, o organizație indiană importantă pentru drepturile femeilor.

The post Activiștii pentru drepturile bărbaților, revoltați că legea le interzice să-și violeze soțiile appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code