Flux-stiri

Activitatea partidelor pro-ruse din Ucraina, suspendată de autorități

  • Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare.
  • Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat decizia, într-un mesaj video, sâmbătă seara.
  • Președintele ucrainean a anunțat restricțiile care vizează activitatea a 11 partide politice din Ucraina, inclusiv cele care au legături cu Rusia.

Consiliul naţional de securitate şi apărare al Ucrainei a interzis activitatea partidelor politice pro-ruse în perioada în care legea marţială este în vigoare, anunțat președintele Volodimir Zelenski.

„Activităţile acelor politicieni care vizează diviziunea sau complicitatea nu vor avea succes, dar vor primi un răspuns dur”, a declarat preşedintele Zelenski.

Președintele ucrainean a anunțat restricțiile care vizează activitatea a 11 partide politice din Ucraina, inclusiv cele care au legături cu Rusia.

Într-un mesaj video, Volodimir Zelenski a spus că printre cele vizate de restricții este și Platformă de opoziție – Pe viață. Acesta este cel mai mare partid pro-rus și are reprezentanți în Parlament.

Alte formațiuni politice care au activitatea restricționată sunt Partidul Sharia, A noastră, Blocul de opoziție, Opoziție de stânga, Uniunea Forțelor de Stânga, Stat, Partidul Socialist Progresist din Ucraina, Partidul Socialist din Ucraina, Socialiști și Blocul lui Vladimir Saldo.

Preşedintele Zelenski a spus că Ministerul justiţiei din Ucraina a primit ordin să pună în aplicare decizia Consiliului.

The post Activitatea partidelor pro-ruse din Ucraina, suspendată de autorități appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 5 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code