Flux-stiri

Alegeri în Germania: Social-democrații câștigă la limită în fața CDU, partidul Angelei Merkel. Cine ar putea forma guvernul

steagul german pe cladirea parlamentuluisteagul german pe cladirea parlamentului

SPD (social-democrați de centru-stânga) a câștigat la limită alegerile federale din Germania, învingând partidul Angelei Merkel, care și-a anunțat demisia înainte de alegeri, potrivit rezultatelor preliminare publicate luni dimineață.

SPD devansează blocul conservator CDU/CSU cu aproape 2%, potrivit rezultatelor preliminare, iar într-o cursă atât de strânsă, posibilitățile de formare a unei coaliții sunt încă neclare, transmite Deutsche Welle.

Rezultatele preliminare ale alegerilor din GErmania arată că SPD a obținut 25,7%, devansând la limită CDU/CSU (creștin-democrați de centru-dreapta și partidul lor înfrățit bavarez), cu 24,1%.

Atât blocul conservator, cât și SPD au declarat că doresc să conducă următorul guvern și, matematic, oricare dintre partide ar putea să o facă dacă își asigură aliații necesari.

Verzii ecologiști au înregistrat cel mai bun rezultat din istorie, obținând 14,8% din voturi. Partidul pro-business Democrații Liberi (FDP) a obținut 11,5%, în timp ce formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a totalizat 10,3%. Partidul socialist Stânga a luat 4,9% din voturi.

Astfel, SPD ar avea cele mai multe locuri în Bundestag, 206, urmat de CDU/CSU – 196, apoi Verzii – 118, FDP – 92, AfD – 83, Stânga – 39 de parlamentari.

Cine ar putea guverna în Germania

Potrivit BBC, este pentru prima dată când Germania se confruntă cu o coaliție în trei, dar această țară a intrat într-o nouă eră politică, iar discuțiile nu au început încă.

Posibile coaliții de guvernare în Germania.

Dincolo de cele patru partide principale, a fost o seară proastă pentru stânga radicală și o seară cu probleme pentru extrema dreaptă.

Partidul de stânga Die Linke a coborât sub pragul de 5% necesar pentru a intra în parlament, dar a supraviețuit pentru că a obținut trei mandate directe.

Și, deși cota de voturi a extremei drepte AfD pare să fi scăzut la nivel național, va fi cel mai mare partid în landurile estice Saxonia și Turingia.

The post Alegeri în Germania: Social-democrații câștigă la limită în fața CDU, partidul Angelei Merkel. Cine ar putea forma guvernul appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Gazduire Web Hosting Inregistrare Domenii

Share this:

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code