Flux-stiri

Alexandru Rafila: Dacă vaccinăm încă 3 milioane până la sfârşitul anului, valurile următoare vor fi diferite

Alexandru Rafila: Dacă vaccinăm încă 3 milioane până la sfârşitul anului, valurile următoare vor fi diferiteAlexandru Rafila: Dacă vaccinăm încă 3 milioane până la sfârşitul anului, valurile următoare vor fi diferite

  • Alexandru Rafila susţine că dacă până la sfârşitul anului se vor vaccina încă 3 milioane de români se va ajunge la un grad de imunitate de 75-80%.
  • Acest lucru ar însemna că valurile viitoare ale pandemiei vor fi total diferite de cel de acum.

„Dacă reuşim să vaccinăm încă 3 milioane de oameni până la sfârşitul anului, începutul anului viitor, valurile viitoare ale pandemiei vor fi cu totul diferite faţă de acest val. Nu vor mai fi aşa multe cazuri grave, spitalele vor avea capacitate să trateze pacienţii, vor fi suficiente medicamente, bineînţeles dacă se vor achiziţiona, şi nu ne vom mai confrunta cu pericolul opririi vieţii sociale şi economice şi mai ales cu pericolul opririi şcolilor, care ne afectează pe toţi şi mai ales pe copiii noştri”, a spus Alexandru Rafila, miercuri, la Marius Tucă Show de la Aleph News.

Acesta spune că oamenii trebuie convinşi prin dialog, prin responsabilizare „care ţine de protecţia propriei persoane şi de dorinţa de a reveni la viaţa normală”, nu prin constrângere.

„3 milioane de persoane vaccinate suplimentar faţă de cele 7 milioane care sunt în momentul de faţă aduc undeva la vreo 10 milioane, la care se adaugă cei care au trecut prin boală, eu cred că sunt cam 8 milioane, sigur sunt şi situaţii în care oamenii au fost vaccinaţi şi au trecut prin boală. Dacă se vaccinează 10 milioane de oameni probabil că o să avem o imunitate în jur de 75-80% din populaţia României”, a mai declarat, la Aleph News, Alexandru Rafila.

Acesta a spus că acest număr se poate atinge dacă până la sfârşitul anului ar fi 50.000 de persoane care se vaccinează zilnic.

The post Alexandru Rafila: Dacă vaccinăm încă 3 milioane până la sfârşitul anului, valurile următoare vor fi diferite appeared first on Aleph News.

Această știre a fost preluată de pe portalul amintit
Această informație preluată de pe portalul mai sus amintit, nu reprezintă o informație oficială a unei autorități, însă în latura de știre prezintă o informație veridică. potrivit legii 8/1996 știrile pot fi preluate chiar de la un portal la altul, nefiind opere sau lucrări ce necesită drept de autor, însă din spirit deontologic oferim sursa acestora.

Leontiuc Marius – senior editor

Share this:

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

code